Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων στις 2 Απριλίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο επίκεντρο το προσφυγικό.

Στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου η έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων, με απόφαση του προεδρείου και μοναδικό θέμα θα έχει το ρόλο και τη συνεισφορά των πανεπιστημίων της χώρας στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα. Στη συνεδρίαση θα παρευρεθεί και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου.

Αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρύτανη του πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανου Γκρίτζαλη, προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, έρχεται στη συνέχεια σχετικής συζήτησης που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας και της πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως σημειώνει ο κ. Γκρίτζαλης «η χώρα μας, τους επόμενους μήνες και χρόνια, θα κληθεί να διαχειριστεί με ωριμότητα, με επιχειρησιακή επάρκεια, με αξιοπρέπεια για όλες και όλους, προβλήματα που δημιουργούνται δευτερογενώς από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα και στην ουσία από τις πολιτικές αιτίες που πρωτογενώς τα προκαλούν. Στις προς λήψη άμεσες εθνικές πρωτοβουλίες πρέπει και θα περιλαμβάνονται δράσεις εκπαιδευτικής ενσωμάτωσης προσφύγων και μεταναστών και άμεσης ένταξης μέρους από αυτούς στην άτυπη και τυπική εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια, τα Λύκεια, τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων, θα συζητηθούν σχετικά θέματα που αφορούν τα Πανεπιστήμια της χώρας και το ρόλο τους στις ως άνω δράσεις. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα είναι έτοιμο να εισηγηθεί σχετικές ώριμες και ολοκληρωμένου χαρακτήρα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.