Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τα e-mail του Outlook για iOS προστατεύονται πλέον και με δαχτυλικό αποτύπωμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγαλύτερη ασφάλεια για τα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Ακόμη και τα e-mail σας μπορούν πλέον να προστατευθούν με το δαχτυλικό αποτύπωμα χάρη στην ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής του Outlook από την Microsoft. Η αναβάθμιση της εφαρμογής επιτρέπει πλέον στους χρήστες να προστατεύουν τα e-mail τους ακόμη περισσότερο με το δακτυλικό τους αποτύπωμα, σε iOS συσκευές που είναι εξοπλισμένες με τον απαιτούμενο αισθητήρα.

Μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει την συγκεκριμένη επιλογή, την προστασία δηλαδή μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος, μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής του εν λόγω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη ρύθμιση η οποία αναφέρει «Απαίτηση Touch ID» δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει την ενεργοποίηση και πλέον δεν θα έχει πρόσβαση αν δεν χρησιμοποιήσει το αποτύπωμά του.



Την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε, μετά την ενεργοποίηση, να προσπελάσετε το Outlook σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δαχτυλικό σας αποτύπωμα για να μπείτε στην εφαρμογή και να δείτε τα μηνύματα σας. Ούτε η εφαρμογή της Apple για τα e-mails ούτε το Gmail έχει την συγκεκριμένη ρύθμιση για το δαχτυλικό αποτύπωμα ακόμη. Ωστόσο για το Gmail υπάρχει μια έξτρα εφαρμογή η οποία λέγεται «Safe Mail for Gmail» και η οποία έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Σίγουρα αποτελεί μια σημαντική διαφοροποίηση της Microsoft από τις άλλες εταιρείες όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι, της επιπλέον ασφάλειας των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και δεν είναι απίθανο να δούμε στο μέλλον την Apple και το Gmail να αποκτούν την δική τους σχετική ρύθμιση. Εξάλλου αυτού του είδους οι εφαρμογές συνηθίζουν να κινούνται παράλληλα στις αναβαθμίσεις τους και σε όσα προσφέρουν στους χρήστες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.