Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Εξέλιξη θρίλερ στην υπόθεση της απαγωγής των μαθητριών από την Μπόκο Χαράμ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συλληφθείσα βομβίστρια υποστηρίζει ότι είναι μια από τις κοπέλες.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας στέλνει δύο γονείς από την κοινότητα Τσίμποκ, στα βορειοανατολικά της χώρας, στο γειτονικό Καμερούν προκειμένου να εξακριβώσουν αν μια νεαρή γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας είναι μια από τις μαθήτριες που είχαν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ πριν από περίπου δύο χρόνια.

Εξέλιξη θρίλερ στην υπόθεση της απαγωγής των μαθητριών από την Μπόκο Χαράμ

Ο Γκάρμπα Σέχου, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι, είπε ότι η πρέσβειρα της Νιγηρίας στο Καμερούν, η Χαντίζα Μουστάφα, βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της χώρας που εμφανίζονται πρόθυμες να βοηθήσουν τη νιγηριανή κυβέρνηση.

Η απαγωγή των 270 μαθητριών από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ από το σχολείο τους στο Τσίμποκ, στις 14 Απριλίου 2014, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και μια διεθνή εκστρατεία για την απελευθέρωση των κοριτσιών. Περίπου 50 μαθήτριες κατάφεραν να δραπετεύσουν αλλά η τύχη άλλων 219 αγνοείται μέχρι σήμερα.

Στρατιωτικές και τοπικές πηγές ανέφεραν την Παρασκευή ότι η μία από τις δύο νεαρές γυναίκες που συνελήφθησαν στο βόρειο Καμερούν να μεταφέρουν εκρηκτικά ισχυρίστηκε ότι είναι μια από τις απαχθείσες μαθήτριες του Τσίμποκ. Οι κοπέλες αυτές εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις αυτοάμυνες της περιοχής Λιμάνι, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία. Η Λιμάνι έχει γίνει στόχος βομβιστικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

«Ελπίζουμε ότι οι γονείς θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν το κορίτσι και να καθορίσουμε αν πρόκειται πραγματικά για μια από τις αγνοούμενες μαθήτριες», είπε ο Σέχου μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, επιθυμεί διακαώς να εξακριβωθεί η ταυτότητά της ώστε να βοηθήσει στις έρευνες για την τύχη των υπόλοιπων κοριτσιών.

Σύμφωνα με τον Σέχου οι δύο γονείς που θα πάνε στο Καμερούν είναι ο Γιακούμπου Νκέκι, ο πρόεδρος του Κινήματος των Απαχθέντων Κοριτσιών του Τσίμποκ και η Γιάνα Γκαλάνγκ, ηγετικό στέλεχος της ίδιας οργάνωσης. Η κόρη της, η 16χρονη Ριφκάτου, είναι μεταξύ των αγνοούμενων μαθητριών.

«Αν είναι αλήθεια, θα χαρούμε πολύ. Αν την δούμε με τα μάτια μας, θα ξέρουμε πού βρίσκονται τα κορίτσια μας», είπε η Γκαλάνγκ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.