Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ανταγωνίστηκε» τον ήρωα της ταινίας τρέχοντας κάθε μέρα για 3 χρόνια.

Ο 46χρονος Jim Plunkett-Cole έχει το ψευδώνυμο Jim Gump, μιας και πέρασε 1.172 μέρες τρέχοντας, κάτι που μεταφράζεται σε συνολικά 3 χρόνια, 2 μήνες, 14 ημέρες και 16 ώρες, ακριβώς όπως συνέβη και στην ταινία με τον Τομ Χανκς.

Ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2013 μαζί με τον πιστό του σκύλο έχοντας εμπνευστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Έτρεχε 10 χιλιόμετρα κάθε μέρα για ένα χρόνο και τελικά κατάφερε να συμπληρώσει 3 έτη χωρίς να σταματήσει ούτε μια μέρα να τρέχει. Μέσα στα 3 χρόνια έχει τρέξει πάνω από 14.000 χιλιόμετρα, ενώ κατάφερε, σύμφωνα με τη Mirror, να διατηρήσει και τη θέση εργασίας του ως οικονομολόγος όλο αυτό το διάστημα.

Ο Jim από το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε για το εγχείρημά του: «Είμαι έκπληκτος που έχω πετύχει το στόχο του Φόρεστ Γκαμπ. Δουλεύω με πλήρες ωράριο και είχα πολλούς τραυματισμούς και μέρες με ασθένεια όλο αυτό το διάστημα, αλλά το έκανα. Το έχω απολαύσει πραγματικά. Όλο το τρέξιμο που έκανα έγινε σε εξωτερικούς χώρους και μου αρέσει να βγαίνω εκεί έξω κάθε μέρα».

Ο 46χρονος έχει χάσει τη μητέρα του αλλά και στενούς του φίλους από καρκίνο και ξεκίνησε παράλληλα μια προσπάθεια να συγκεντρώσει 25.000 λίρες για φιλανθρωπικές οργανώσεις μεταξύ των οποίων και για μια οργάνωση που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει για τη νόσο.

Πέρυσι πρόσθεσε στον ημερήσιο κύκλο των χιλιομέτρων που έτρεχε, ποδηλασία και κολύμπι κάτι που τον δυσκόλεψε πάρα πολύ, όπως παραδέχεται.

Ο επόμενος στόχος του είναι να ταξιδέψει στην Αμερική για να ολοκληρώσει το τρέξιμο του Forrest -όπως είδαμε και στην ταινία- καλύπτοντας την απόσταση εκεί μέσα σε 3 χρόνια. Θέλει επίσης μέσω αυτής της κίνησης να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την παχυσαρκία στις ΗΠΑ. Σκοπεύει να τρέχει 16 μίλια την μέρα για 3 χρόνια, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου. Κατά την πορεία του θα σταματάει σε σχολεία και θα μιλάει για τη σημασία της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Ήδη μάλιστα έχει συναντήσει 1.250 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο στα οποία έχει μιλήσει για τη σημασία της άθλησης στη ζωή τους.

Ο ίδιος αναφέρει επίσης ότι κάνει ειδική διατροφή με υδατάνθρακες, ενώ παραδέχεται ότι δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο καθώς είτε δουλεύει, είτε... τρέχει!










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.