Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Οι φυλακές πολυτελείας στη Νορβηγία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράθυρα χωρίς κάγκελα, φιλικές σχέσεις με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πριν περίπου 10 ημέρες, απασχόλησε τα διεθνή μίντια η είδηση ότι ο Νορβηγός μακελάρης της Ουτόγια και βομβιστής του Όσλο το 2011, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, κατήγγειλε το νορβηγικό κράτος για απάνθρωπη μεταχείριση.

Ο 37χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής, ευθύνεται για το θάνατο 77 ανθρώπων το 2011, με βομβιστική επίθεση στο Όσλο και ένοπλη επίθεση στο νησί Ουτόγια, κρατείται στην απομόνωση στη φυλακή Σκιέν και όπως ο ίδιος διατείνεται η απομόνωση στην οποία βρίσκεται είναι μια μορφή βασανιστηρίων και πως του στερεί το δικαίωμα σε μια οικογενειακή ζωή.

Πάντως, το σωφρονιστικό σύστημα των Νορβηγών είναι γνωστό ως το πιο ανθρώπινο σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κελί του Μπρέιβικ στο Όσλο, έχει, για παράδειγμα, τρία δωμάτια, εξοπλισμένο με υπολογιστή, τηλεόραση, παιχνιδομηχανή…

Παρακάτω, ακολουθούν φωτογραφίες ενός άλλου σωφρονιστικού καταστήματος στη Νορβηγία, των φυλακών Halden.

Αυτό που διαβάζουμε για τις φυλακές, είναι ότι δε υπάρχουν κάγκελα στα παράθυρα, οι κρατούμενοι διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους φρουρούς, και οι παροχές είναι αντάξιες με αυτές ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. «Όλοι οι τρόφιμοι των φυλακών στη Νορβηγία, θα επιστρέψουν στην κοινωνία», είχε πει ο διευθυντής των φυλακών Are Hoidel σε σχετικό ντοκιμαντέρ. «Θέλετε ανθρώπους θυμωμένους;», διερωτάται.

Τα ισόβια δεσμά δεν υπάρχουν στην Νορβηγία, αντ΄αυτού οι αρχές εστιάζουν στην επανένταξη των κρατουμένων και όχι στην τιμωρία τους.
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.