Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Tα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο με τον πατέρα τους έχουν υψηλότερο IQ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ισχυρή πατρική εμπλοκή στα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης ενός παιδιού παίζει καθοριστικό ρόλο για τις μελλοντικές του προοπτικές, αναφέρει η έρευνα.

Ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Νιουκάστλ, διεξήγαγαν μια έρευνα και βρήκαν ότι οι άνδρες έχουν την τάση να δείχνουν περισσότερη προσοχή στους γιούς τους από ότι στις κόρες τους.

Οι ερευνητές επισήμαναν ότι δεν αρκεί οι δυο γονείς να συζούν, αλλά πρέπει και ο πατέρας να εμπλέκεται ενεργά στην ανατροφή του παιδιού.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 11.000 Βρετανοί, άνδρες και γυναίκες γεννημένοι κατά το 1958.

Οι επιστήμονες ρώτησαν τις μητέρες πόσο συχνά συμμετέχουν οι πατέρες σε διάφορες δραστηριότητες που αφορούν στα παιδιά τους, όπως το διάβασμα αλλά και φυσικές δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Evolution and Human Behaviour», και απέδειξαν ότι τα παιδιά που έχουν περάσει περισσότερο χρόνο με τους πατέρες τους έχουν υψηλότερο IQ και είναι πιο κοινωνικά σε σχέση με άλλα.

Ο αντίκτυπος μάλιστα μπορεί να γίνει ανιχνεύσιμος ακόμα και όταν το άτομο φθάσει στην ηλικία των 42 ετών.

Ο Δρ. Ντάνιελ Νέττλε, επικεφαλής της έρευνας , δήλωσε: «Υπάρχει αισθητή διαφορά ανάμεσα στην πρόοδο των παιδιών που ήταν ευνοημένα από την πατρική φιγούρα».

«Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η εμπλοκή ενός δεύτερου ενήλικα στην ανατροφή των παιδιών συμβάλλει στην ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων και ταλέντων που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής τους», προσέθεσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.