Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΕΣΥ: Να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απολύσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προειδοποιεί για δυναμικές αντιδράσεις.

Ανησυχία σχετικά με πιθανές απολύσεις εργαζομένων με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς παράλληλα με τους τηλεοπτικούς, εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Η ΠΟΕΣΥ, σε χθεσινή της ανακοίνωση ζητά την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης για το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των απωλειών θέσεων εργασίας και επισημαίνει ότι επιβάλλεται η νέα διαδικασία να περιλαμβάνει ρήτρες απασχόλησης με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατοχύρωση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τονίζει, επίσης, ότι η ρύθμιση του άναρχου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου δεν πρέπει να είναι αποσπασματική και η διαδικασία αδειοδότησης πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τηλεοπτικών σταθμών θεματικών (ειδησεογραφικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών) τοπικής και εθνικής εμβέλειας.

Τέλος, η ΠΟΕΣΥ προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει δυναμικά σε περίπτωση που η κυβερνητική απόπειρα ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου αποβεί σε βάρος των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.