Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Γιώργο Ρουπακιά, δυόμισι χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ελληνική δικαιοσύνη δεν κατάφερε, όπως άλλωστε αναμενόταν, να εκδώσει την απόφαση της πριν λήξει το ανώτατο όριο προφυλάκισης για τον κατηγορούμενο. Έτσι, διαρκούσης της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στις 18 Μαρτίου, ο Γιώργος Ρουπακιάς αποφυλακίζεται με αυστηρούς περιοριστικούς όρους οι οποίοι του επιβλήθηκαν μέχρι και την ολοκλήρωση της ακροαματική διαδικασία.

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς

Η αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά διατάσσεται με το υπ´ αριθμόν 260/16 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών «λόγω παρέλευσης, στις 18/3/2016, του ανώτατου εκ του νόμου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης». Οι περιοριστικοί όροι είναι αυστηροί και συγκεκριμένα:

Α) Κατ´ οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό όπου γίνεται η δίκη του, τις ημέρες που θα ορίζει το δικαστήριο με αστυνομική συνοδεία και μόνον.

Β) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος έχει προφυλακιστεί για δυο περιπτώσεις:

Η πρώτη αφορά στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα για την οποία το ανώτατο όριο προφυλάκισης είναι οι 18 μήνες.

Η δεύτερη περίπτωση είναι για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης τους 12 μήνες.

Σύνολο ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, και για τις δυο περιπτώσεις, είναι οι 30 μήνες. Αυτό ήταν και το ανώτατο χρονικό διάστημα, με βάση τους νόμους, που ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να έχει κριθεί από το δικαστήριο. Ωστόσο, ο όγκος της δικογραφίας αλλά και άλλοι παράγοντες οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους δικαστές εμπόδισαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας με αποτέλεσμα ο Γ. Ρουπακιάς να αποφυλακιστεί σε λίγες ημέρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.