Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Για πόσο καιρό μπορεί να ζήσει κάποιος «εγκλωβισμένος» σε ένα σούπερ μάρκετ;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απάντηση στο ερώτημα επιχείρησε να δώσει ένας ερευνητής.

Μια παράξενη έρευνα έκανε ένας επιστήμονας, ο δρ Lewis Dartnell, θέλοντας να βρει πόσο διάστημα μπορεί να επιβιώσει κάποιος αν ζει μόνο με τα αποθέματα που έχει ένα σούπερ μάρκετ σε περίπτωση ανάγκης ή… «αποκάλυψης» ή αν τυχόν αναγκαστεί να μείνει μέσα σε αυτό.

Κάνοντας μια έρευνα με βάση ένα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, ο συγγραφέας και αστροβιολόγος αναφέρει ότι αυτό έχει αρκετές προμήθειες για να κρατήσει ένα άτομο καλυμμένο από θέμα τροφής και νερού για πάνω από μισό αιώνα και συγκεκριμένα για 55 χρόνια!

«Τα μεγάλα καταστήματα είναι εφοδιασμένα με αρκετές κονσέρβες και μη ευπαθή προϊόντα που μπορούν να συντηρήσουν έναν ενήλικα για 55 χρόνια», λέει ο ίδιος, σύμφωνα με το itv.com. Ο δρ Dartnell, συγγραφέας του «Η Γνώση: Πώς να ξαναχτίσουμε τον κόσμο μας από το μηδέν», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι σαφές ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για μια πιθανή αποκάλυψη, αλλά είναι ενδιαφέρον να έχουμε μια εικόνα από το πού βρισκόμαστε τώρα και το πώς επιβιώνουμε ατομικά και ως κοινωνία. Τα ένστικτα επιβίωσης των ανθρώπων είναι ισχυρά, αλλά χωρίς να εστιάσουμε στην επιστήμη, τη τεχνολογία, τη μηχανική και τις μαθηματικές δεξιότητες, η ταχύτητα με την οποία έχει γίνει η "κοινωνία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα" θα είχε εμποδιστεί σοβαρά».

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο «The Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair» που θα λάβει χώρα στο Birmingham τον επόμενο μήνα. Εκεί ίσως λύσει και κάποιες απορίες για το πώς μπορούν να διατηρηθούν ακόμη και οι κονσέρβες για τέτοιο διάστημα (ή αν τυχόν εννοεί ότι το απόθεμα είναι τόσο ώστε να αρκεί να ζήσει ένας άνθρωπος για 55 χρόνια, απλά υπολογίζοντας το μέγεθος της μερίδας κι όχι την ημερομηνία λήξης του προϊόντος) ή ακόμα κι αν αυτό υπολογίζεται με δεδομένο ότι για παράδειγμα ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει πρώτες ύλες όπως αλεύρι ή λάδι για να φτιάξει φαγητό.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ρωτήθηκαν διάφοροι άνθρωποι τι θα έπαιρναν μαζί τους από το σπίτι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το 61% απάντησε φαγητό και ακολούθησαν φάρμακα και κινητά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.