Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Νέα προγράμματα για τις επιχειρήσεις προαναγγέλλει ο Χαρίτσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα είναι συνολικού προϋπολογισμού περί τα 800 εκατ. ευρώ.

Νέα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 800 εκατ. ευρώ, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου».

Όπως αναφέρει, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν δράσεις που θα αφορούν στην ανάπτυξη συνεργασιών και δικτύωσης για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, καθώς και δράσεις για την αναβάθμιση επαγγελματικών προσόντων αυτοαπασχολουμένων.

Σημειώνει, συγκεκριμένα, πως σύντομα θα δημοσιοποιηθούν δράσεις, συνολικού ποσού 150 εκατ. ευρώ, για την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από 50 άτομα. Θα προκηρυχθούν, επίσης, δράσεις για την ενίσχυση κοινωνικών και συνεταιριστικών σχημάτων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ, ενώ από το πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών προετοιμάζονται, ακόμα, δράσεις ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Για τις τέσσερις πρώτες δράσεις επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ που προκηρύχθηκαν πρόσφατα, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι στον πρώτο κύκλο οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε τουλάχιστον 6.500-10.500. Σημειώνει δε ότι από την πρώτη εβδομάδα έκδοσης των προσκλήσεων το ενδιαφέρον είναι «πρωτόγνωρα μεγάλο», καθώς το help desk έχει δεχτεί περισσότερα από 2.500 ηλεκτρονικά ερωτήματα, περίπου 3.000 τηλεφωνήματα και 450 επισκέψεις υποψήφιων επενδυτών, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι μοναδικοί επισκέπτες των ιστοσελίδων www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.