Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Σάλος από την τροπολογία για επιχορήγηση των δομών υγείας από την αυτοδιοίκηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την απόσυρση της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» και αφορά στην επιχορήγηση των δημόσιων δομών υγείας από την αυτοδιοίκηση, ζητούν οι υγειονομικοί φορείς.

"Δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτό το νομοθετικό τερατούργημα σε βάρος της υγείας των πολιτών της χώρας» και ζητά την άμεση απόσυρση, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει στους Δήμους και στις Διοικητικές Περιφέρειες μέρος του κόστους λειτουργίας των δομών δημόσιας υγείας" αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να αποπροσανατολίσει για την οριακή λειτουργία του ΕΣΥ, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, κατ’ εφαρμογή του μνημονίου 3, μετακυλύοντας τις πολιτικές ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Σημειώνει ότι «επιδιώκουν να καταστήσουν το σύστημα αυτοχρηματοδοτούμενο με την εμπλοκή των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης την εμπλοκή μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Ιδιωτικού Τομέα». Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «η λειτουργία του Συστήματος είναι ευθύνη του κράτους» και προαναγγέλλει παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 11π.μ. – 3μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως, το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι του υπουργείου Εσωτερικών (σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας) και έρχεται να καλύψει "το αίτημα πολλών φορέων της αυτοδιοίκησης να τους παρέχεται η δυνατότητα επιχορήγησης των δημόσιων δομών υγείας για την κάλυψη άμεσων αναγκών τους".

Η εν λόγω τροπολογία, "σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει αλλά διευκολύνει τους δήμους που επιθυμούν να επιχορηγήσουν τις δημόσιες δομές υγείας, οι οποίες βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.