Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Διαμαρτυρία για μη εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 25.02.2016


Αρ. Πρωτ.: 270

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ. στο υπουργείο Υγείας, σχετικά με την μη εκπροσώπησή της στην Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας. Αντιθέτως προβλέφθηκε η συμμετοχή 3 εκπροσώπων από Συλλόγους ασθενών, οι οποίοι θα επιλέγονται μετά από κλήρωση!

Ο αποκλεισμός της Ε.Σ.Α.μεΑ., της τριτοβάθμιας οργάνωσης εκπροσώπησης αυτού του χώρου συνιστά ουσιαστικά αποκλεισμό της γνήσιας εκπροσώπησης του χώρου των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που είναι χρήστες των υπηρεσιών υγείας, στην εν λόγω Επιτροπή. Η ενέργεια αυτή είναι πραγματικά ακατανόητη και ανεξήγητη. Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της αρχής της εκπροσώπησης και αδικία για όλο το αναπηρικό κίνημα της χώρας, δεδομένου ότι η Ε.Σ.Α.με.Α. συμμετείχε στην εν λόγω Επιτροπή από την σύστασή της.

Ζητείται άμεση νομοθετική παρέμβαση για τη θεσμική εκπροσώπηση της Ε.Σ.Α.μεΑ. από το Υπουργείο. Η εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους δεν μπορεί να διεξάγεται με διαδικασία τύπου λότο και τζόκερ.

Η επιστολή.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.3 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.