Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ξενώνας αγάπης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευάλωτες ομάδες κάτω από την ίδια στέγη στο κέντρο της Αθήνας.

Η αγάπη για το συνάνθρωπο εφαρμόζεται στην πράξη. Οι Γιατροί του Κόσμου, εγκαινιάζουν τον Κοινωνικό Ξενώνα «MdM Solidarity House for All» της οδού Δεληγιάννη στο κέντρο της Αθήνας, δυναμικότητας 60 κλινών.

Στεγάζεται σε ένα χώρο που λειτουργούσε παλιότερα ως ξενοδοχείο. Σήμερα, το κτίριο αυτό ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως, και προσφέρει ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοινής συνάθροισης, χώρο απασχόλησης των παιδιών, ενώ είναι εξοπλισμένος με λουτήρες σε κάθε δωμάτιο, ιματιοθήκες, πλυντήρια, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας της οργάνωσης Νάνσυ Ρετινιώτη.

Στον ξενώνα μπορούν να φιλοξενηθούν οικογένειες, κυρίως μονογονεϊκές, αλλά και πολυμελείς, όπως και πυρηνικές, άνθρωποι υπό την απειλή έξωσης, που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες, με προβλήματα υγείας κλπ εξηγεί η κ. Ρετινιώτη. Η λειτουργία του «σπιτιού» φιλοδοξεί να φέρει κάτω από την ίδια στέγη οικογένειες, φοιτητές, πρόσφυγες, μετανάστες, αστέγους και όλους τους κατοίκους της πόλης που πλήττονται περισσότερο, προσθέτει.

«Δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή ευάλωτων ομάδων ούτε για την Αθήνα, ούτε για την υπόλοιπη Ελλάδα, και αυτό είναι ένα πρόβλημα γενικότερα. Κάθε οργάνωση έχει το δικό της αριθμό επωφελούμενων. Οι αριθμοί από τα συσσίτια των δήμων ή από το πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, υπάρχει αρκετός κόσμος που ζει χωρίς ρεύμα, νερό ή αντιμετωπίζει προβλήματα στέγης και δεν εμφανίζεται σε καταλόγους», επισημαίνει η κ. Ρετινιώτη.

Στόχος του «σπιτιού» είναι οι άνθρωποι που μένουν εκεί να συνεργάζονται με την κοινωνική υπηρεσία του φορέα, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία, όχι να μένουν χρόνια κάπου χωρίς κινητοποίηση, υπογραμμίζει η κ. Ρετινιώτη. Ανάλογα με την περίπτωση του καθένα, παρέχεται κοινωνική, ιατρική, και, όπου χρειάζεται, ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια στην εύρεση εργασίας μέσω αγγελιών, εταιρειών κλπ. «Ακολουθούμε ολιστική προσέγγιση, δηλαδή ασχολούμαστε με όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει μια οικογένεια ή μια γυναίκα», λέει η κ. Ρετινιώτη.

Παράλληλα, οι Γιατροί του Κόσμου λειτουργούν στην Ακαδημία Πλάτωνος το Υπνωτήριο Αστέγων, δυναμικότητας 50 κλινών, τον Ξενώνα για τους Αιτούντες Άσυλο στην οδό Σαπφούς, χωρητικότητας 70 κλινών, και τα Ανοιχτά Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα, στο Πέραμα, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.