Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Συντετριμμένος πατέρας δημιούργησε video game για το θάνατο του γιου του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πεντάχρονος Joel πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένας πατέρας προκειμένου να απαλύνει τον πόνο του από τον πρόωρο χαμό του πεντάχρονου γιου του, που «έσβησε» από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Ο 34χρονος Ryan Green από το Loveland του Κολοράντο των ΗΠΑ, δημιούργησε ένα αλλιώτικο video game μέσω του οποίου ξαναζεί τη σύντομη ζωή του αδικοχαμένου γιου του. Το παιχνίδι τιτλοφορείται «That Dragon, Cancer» («αυτός ο δράκος, ο καρκίνος»), και οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να «ξαναζήσουν τις αναμνήσεις, να μοιραστούν τον πόνο τους και να ανακαλύψουν την ελπίδα ακόμα και μετά από ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός.

Σύμφωνα με τον Green «το βιντεοπαιχνίδι αποτελείται από πόνο και ελπίδα, ένα σενάριο που γράφεται καθημερινά», όπως τόνισε στο Today.com. «Συνήθως στα video games υπάρχει στόχος, σκοπός, οι ήρωες τρέχουν, πολεμούν, σκοτώνουν τον εχθρό… Αν πετύχεις υψηλό σκορ, τότε κερδίζεις το παιχνίδι. Αυτό που κάνουμε εμείς, είναι διαφορετικό», συνεχίζει.

«Οι αποφάσεις που παίρνεις δεν αλλάζει το πώς η ιστορία αλλάζει, γιατί, τελικά, σου λέμε μια πραγματική ιστορία. Ο Joel δεν επιβιώνει». Όπως είπε στο Wired, ο συντετριμμένος πατέρας, η ιδέα ενός video game προέκυψε όταν βρέθηκε κάποτε στην εκκλησία «αναλογιζόμενος όλα όσα είχαν συμβεί τα τελευταία δυο χρόνια όταν ο Joel ήταν αφυδατωμένος και είχε διάρροια και δεν μπορούσε να πιει τίποτα χωρίς μετά να το κάνει εμετό. Είχε πυρετό και ούρλιαζε από τους πόνους…» είπε και συνέχισε «αυτή η διαδικασία που αναπτύσσεις ως γονιός ώστε να κρατάς το παιδί σου όταν εκείνο κλαίει όλη τη νύχτα και να προσπαθείς να το παρηγορήσεις… Αυτό με έκανε να σκεφτώ, πως μοιάζει με βιντεοπαιχνίδι…».




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.