Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλειστές οι υπηρεσίες στις 15 και 18 Ιανουαρίου.

Νέα 48ωρη απεργία, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Έτσι, αύριο Παρασκευή 15/01 και τη Δευτέρα 18/01, οι υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού των ναυτικών δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πάντως από την απεργία των εργαζομένων του ΝΑΤ, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην έκδοση πιστοποιητικών ελευθεροπλοΐας για τα πλοία της ακτοπλοΐας. Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε στην τελευταία συνεδρίασή του τον πρόεδρο του ΝΑΤ να μπορεί μετά από έλεγχο και αν δεν υπάρχουν οφειλές εισφορών για κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας, να εκδίδει πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας.

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ σε σημερινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι είναι ήδη στην 6η ημέρα απεργίας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του Ταμείου.

Προσθέτουν ότι «η ιδεοληψία ότι το Ταμείο πρέπει να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα φαίνεται να απευθύνεται μόνο σε υποτελείς, αφού σε άλλες χώρες της ΕΕ έχουν ιδιαίτερο ταμείο για τους ναυτικούς και όταν μάλιστα δεν έχουν ναυτιλία ανάλογα με την ελληνική».

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ που συμμετέχουν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συντονισμό κοινής δράσης, ζητούν από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία και τις ενώσεις των συνταξιούχων ναυτικών, να ξεκινήσουν ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων, του πρωθυπουργού και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με πορείες και καταλήψεις. «Πρέπει να ενημερώσουμε την κοινωνία ότι δεν αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τις θέσεις μας, αλλά να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και της ναυτιλίας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Στη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΝΑΤ παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του συλλόγου της εστίας των ναυτικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.