Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις για τα νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποχρηματοδότηση και υποστέλεχωση καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστέλεχωση του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα «τα νοσοκομεία να οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 2 δισ. ευρώ και να λειτουργούν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης (black out), με το εναπομείναν προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι μειωμένοι κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, για όλους τους κωδικούς πλην των φαρμάκων, καθότι τα ακριβά φάρμακα θα χορηγούνται πλέον από τα νοσοκομεία.

«Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Δεν διαθέτουν το στοιχειώδες υγειονομικό υλικό (γάζες, βαμβάκι, γάντια, σύριγγες κ.α.). Αναστέλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Οσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού τονίζει ότι «η μία οργανική θέση στις τρεις είναι κενές σε οργανισμούς που συστήθηκαν, σύμφωνα με τις μνημονιακές προβλέψεις με κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων, κλινών και κλινικών. Το προσωπικό σήμερα στα Νοσοκομεία είναι 45.000. πριν τα μνημόνια ήταν 65.000».

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας εφέτος θα κλείσουν κάτω του 5% του ΑΕΠ και η ιδιωτική θα αγγίξει το 4% του ΑΕΠ, ενώ στα Συστήματα Υγείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Δημόσιες Δαπάνες είναι 7,5% και 1% η ιδιωτική. Επιπλέον σημειώνει, όταν τα νοσοκομεία των άλλων χωρών της Ευρώπης επιχορηγούνται με 2,9% του ΑΕΠ εν αντιθέσει με τα νοσοκομεία της χώρας μας, που εφέτος θα είναι κάτω του 1,5% του ΑΕΠ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.