Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

“Ζεσταίνουν” τα τρακτέρ οι αγρότες στη Λάρισα και τα Τρίκαλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες στο νομό Λάρισας, καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία για την κορύφωση των κινητοποιήσεων τους και ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα στην εθνική οδό.

Από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα. Η έξοδος των τρακτέρ θα γίνει σε συντονισμό και με τις λοιπές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας προκειμένου να «μετρηθούν» και οι διαθέσιμες δυνάμεις.

Κεντρικός στόχος είναι εν συνεχεία το στήσιμο μπλόκων, χωρίς ακόμη να έχουν καθοριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες, καθώς οι αγρότες παρακολουθούν στενά την εξέλιξη σε σχέση και με το θέμα του ασφαλιστικού, αναμένοντας την σειρά τους.

Ανάλογη κινητικότητα υπάρχει και από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών-κτηνοτρόφων Λάρισας, οι οποίοι αύριο το απόγευμα καλούν σε έκτακτη συνεδρίαση στο δημαρχείο Πλατυκάμπου, αγρότες, κτηνοτρόφους και λοιπούς φορείς του πρωτογενούς τομέα προκειμένου να διατυπώσουν την δική του ολοκληρωμένη πρόταση για τις κινητοποιήσεις, με αφορμή και το πανελλαδικό κάλεσμα των συντονιστικών επιτροπών για συνάντηση στις 14 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη στο Βελίδειο, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις.

Το γενικό σύνθημα πάντως είναι «έξοδος στην εθνική», δηλαδή μπλόκα και στην φάση αυτή προσδιορίζεται ως πιθανή ημερομηνία εξόδου το διήμερο 19 -20 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο ακόμη οι ημερομηνίες να έχουν οριστικοποιηθεί.

-----------

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες των Τρικάλων

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης.

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν σήμερα οι αγρότες του νόμου Τρικάλων, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στα Τρίκαλα. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» και αγροτικοί σύλλογοι αποφάσισαν να «βγουν» τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 15 Ιανουαρίου.

Παράλληλα αποφασίστηκε στο πλαίσιο της πλατιάς ενημέρωσης, όπως αναφέρθηκε, να πραγματοποιηθούν συσκέψεις στα χωριά Πηγή, Μεγαλοχώρι, Κεφαλόβρυσο και Φαρκαδόνα για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, «μαχητικά και οργανωμένα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους-Επιτροπές αγώνα και την Ομοσπονδία διεκδικούμε, , αιτήματα όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από την πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων:

* Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις/ ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

* Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

* Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

* Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

* Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια Υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

* Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις, κ.ά.»


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.