Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Δεκαοχτώ αιτούντες άσυλο στα επεισόδια στην Κολωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν ταυτοποιηθεί 31 άτομα συνολικά από τη γερμανική αστυνομία.

Πρόσωπα που έχουν ζητήσει άσυλο ήταν μεταξύ αυτών που ενέχονται στις βιαιότητες που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τομπίας Πλάτε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία ταυτοποίησε 31 πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο στις βιαιότητες, 18 από τα οποία έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία.

Ο Πλάτε δήλωσε πως η μεγάλη πλειονότητα των 32 εγκληματικών πράξεων που τεκμηριώθηκαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία εκείνη τη νύκτα συνδέονταν με κλοπή και σωματικά τραύματα. Τρία σχετίζονταν με σεξουαλικές επιθέσεις, αν και η αστυνομία δεν έχει ονόματα για να συνδέσει μ' αυτές τις πράξεις.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως από τα 31 πρόσωπα που ανακρίνονται, εννέα είναι Αλγερινοί, οκτώ Μαροκινοι, πέντε Ιρανοί και τέσσερις Σύροι. Δύο γερμανοί πολίτες, ένας ιρακινός, ένας σέρβος και ένας αμερικανός πολίτης βρίσκονται επίσης μεταξύ αυτών που διέπραξαν αδικήματα στη διάρκεια της νύχτας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

--------------

Η εσωτερική έκθεση της αστυνομίας για τη μαζική σεξουαλική επίθεση εναντίον γυναικών

«Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούσαν να ελέγξουν όλα τα περιστατικά, ήταν πάρα πολλοί ταυτόχρονα».

Η αστυνομία της Κολωνίας έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής για τις επιθέσεις εναντίον γυναικών από ομάδες ανδρών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πώς ήταν δυνατόν να συμβούν όλα όσα συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον κεντρικό σταθμό της Κολωνίας; 121 γυναίκες έχουν εν τω μεταξύ καταθέσει μηνύσεις για κλοπές, σεξουαλική παρενόχληση και δυο για βιασμό. Η αστυνομία όλες αυτές τις ημέρες έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής για την αδυναμία της να ελέγξει την κατάσταση. Η ίδια ανακοίνωσε ότι έχει στο στοχαστρο 16 υπόπτους, τους οποίους ανακρίνει για πιθανή διασύνδεση με τα θλιβερά γεγονότα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων είναι εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο οι 16 διακρίνονται καθαρά σε βίντεο και φωτογραφίες.

Στο μεταξύ, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες η καγκελάριος Μέρκελ έκανε δηλώσεις για το θέμα και ζήτησε να υπάρξουν συνέπειες. «Αυτό που έγινε στην Κολωνία είναι εντελώς απαράδεκτο», υπογράμμισε στο Βερολίνο μετά από συνάντηση με τον ρουμάνο πρωθυπουργό Ντάτσιαν Τσιόλος.

Το Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα δημοσιεύει αποσπάσματα από μια εσωτερική έκθεση της αστυνομίας, η οποία συντάχθηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος στις 4 Ιανουαρίου. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 2 Ιανουαρίου η αστυνομία είχε συντάξει έκθεση σύμφωνα με την οποία η επέμβαση της αστυνομίας είχε χαρακτηριστεί ως «χαλαρή», όπως γράφει η Deutsche Welle. Η μετέπειτα έκθεση όμως περιγράφει μια κατάσταση η οποία μόνο «χαλαρή» δεν ήταν. Αντίθετα οι περιγραφές σοκάρουν και κάνουν λόγο για πάρα πολλές γυναίκες και νεαρές κοπέλες, οι οποίες ήταν αναστατωμένες, έκλαιγαν, φοβόντουσαν και οι οποίες έκαναν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, κλοπές, σεξουαλικές παρενοχλήσεις. «Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούσαν να ελέγξουν όλα τα περιστατικά, τις επιθέσεις, τα αδικήματα, ήταν πάρα πολλοί ταυτόχρονα» αναφέρεται στην έκθεση.

Οι αστυνομικοί για κάποιο διάστημα δεν ήταν σε θέση να καταγράψουν καταγγελίες ενώ αναφέρονται και συγκεκριμένες συμπεριφορές από το συγκεντρωμένο πλήθος των 1.000 περίπου ανδρών, οι οποίοι φέρονται να προέρχονται σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες από αραβικές και βορειαφρικανικές χώρες. Για παράδειγμα ένας άνδρας φώναζε: «Είμαι Σύρος! Πρέπει να μου φέρεστε ευγενικά! Η κυρία Μέρκελ με κάλεσε». Άλλοι έσκιζαν τις άδειες παραμονής τους μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και φώναζαν «Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα. Αύριο θα πάρω καινούργια». Εάν τα έγγραφα ήταν νόμιμα και τι είδους έγγραφα ήταν δεν αναφέρεται στην έκθεση.

Ο υψηλόβαθμος αστυνομικός αναφέρει ότι οι άνδρες δεν υπάκουαν στις υποδείξεις τους και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχαν επαρκείς δυνάμεις δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Ακόμα αναφέρεται ότι εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης του κόσμου δημιουργήθηκε χάος και η κατάσταση πλέον ήταν εκτός ελέγχου και σύμφωνα με τον συντάκτη της έκθεσης, η αστυνομία φοβόταν ότι θα υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί ακόμα και θάνατοι. Οι άγνωστοι πετούσαν στους αστυνομικούς βεγγαλικά και μπουκάλια.

Τέλος, ο συντάκτης της έκθεσης καταλήγει ότι στα 29 χρόνια της υπηρεσίας του δεν συνάντησε τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά και ότι εκείνο το βράδυ η αστυνομία βρέθηκε στα όρια των αντοχών της, μιας και δεν διέθετε επαρκείς δυνάμεις και η επιχείρηση διήρκησε από τις 21:45 μέχρι τις 07:30.

H αστυνομία ανακοίνωσε εν τω μεταξύ ότι δεν θα δώσει άλλα στοιχεία πλέον για την πορεία των ερευνών. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει η επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του τοπικού κοινοβουλίου στο Ντίσελντορφ και προηγουμένως θα ενημερωθεί το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών.

--------------

Σε αργία ο αρχηγός της αστυνομίας στην Κολωνία για τις επιθέσεις στις γυναίκες


Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των επιθέσεων εναντίον δεκάδων γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Ο Βόλφγκανγκ Άλμπερς τέθηκε σε "προσωρινή αργία" ανέφερε το πρακτορείο.

Μια πηγή της τοπικής κυβέρνησης που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς είπε ότι ο 60χρονος αστυνομικός διευθυντής ενημερώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γιέγκερ ότι θα βγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 1.000 νεαροί άνδρες, "βορειοαφρικανικής ή αραβικής καταγωγής" επιτέθηκαν σε γυναίκες, τις λήστεψαν ή τις απείλησαν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό.

Ο Άλμπες έχει δεχτεί σφοδρά πυρά από όλες τις πλευρές για την αδράνεια των αστυνομικών αρχών τη νύχτα εκείνη.

--------------

Γυμνή… διαμαρτυρία για τις επιθέσεις εναντίον γυναικών

H Ελβετίδα καλλιτέχνιδα Μιλό Μουαρέ πραγματοποίησε σήμερα μια γυμνή διαμαρτυρία μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας στη Γερμανία για να καταγγείλει τις σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν εναντίον γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.



Γυμνή, αψηφώντας το κρύο αλλά και τα βλέμματα των περαστικών και των αστυνομικών, η νεαρή γυναίκα κρατούσε ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «Σεβαστείτε μας! Δεν είμαστε θηράματα, ακόμα κι όταν είμαστε γυμνές!».

Καλλιτέχνιδα και μοντέλο, η 32χρονη χρησιμοποιεί συχνά το γυμνό της κορμί στα έργα που παρουσιάζει. Τον Ιούλιο του 2015 είχε συλληφθεί διότι είχε τραβήξει μια σειρά σέλφι στην πλατεία Τροκαντερό στο Παρίσι.




--------------

Τα προκλητικά σημειώματα που είχαν πάνω τους οι δράστες των επιθέσεων σε γυναίκες στην Κολωνία


Νέα στοιχεία για την ταυτότητα και την δράση των ανδρών που επιτέθηκαν σε περισσότερες από 120 γυναίκες το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, δύο από τους συνολικά 31 συλληφθέντες από την γερμανική αστυνομία, είχαν πάνω τους σημειώματα με γραμμένες φράσεις στα γερμανικά και στα αραβικά: «Ωραία στήθη», «Θέλω να κάνουμε σεξ» και «Θα σε σκοτώσω».

Οι προαναφερθείσες φράσεις ήταν γραμμένες σε ένα κομμάτι κίτρινο χαρτί που βρέθηκε πάνω σε έναν από τους άντρες, ενώ παρόμοιο σημείωμα με τις ίδιες φράσεις μετέφερε μαζί του ακόμη ένας από τους συλληφθέντες.

Επιπλέον, από τους δύο άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν σχέση με μετανάστες, αλλά δεν κατονομάζονται από τις γερμανικές αρχές( λόγω του ισχύοντος νόμου στη χώρα), κατασχέθηκαν κινητά που μετέφεραν μαζί τους το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και στα οποία εντοπίστηκε βιντεοσκοπημένο υλικό από τις επιθέσεις.

Να σημειωθεί, πως η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε συνολικά 31 συλλήψεις υπόπτων και πως μεταξύ αυτών βρίσκονται 18 άτομα που έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία. Μεταξύ αυτών είναι 9 Αλγερινοί, 8 Μαροκινοί, 4 Σύροι, 5 Ιρανοί, ένας από το Ιράκ, ένας από την Σερβία, ένας από τις ΗΠΑ και δύο Γερμανοί πολίτες.

Δείτε το σημείωμα εδώ:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.