Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ένα σπάνιο σεληνιακό τόξο στην Ισλανδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μοναδικό φαινόμενο στη μικρή πόλη του Stykkishólmur.

Η εντυπωσιακή εικόνα έρχεται από την μακρινή Ισλανδία και δείχνει την ομορφιά της φύσης που είναι και ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης.

Ένα σπάνιο σεληνιακό τόξο στην Ισλανδία

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν λίγο καιρό κοντά στη μικρή πόλη του Stykkishólmur από τον φωτογράφο Vidir Bjornsson. «Οδηγούσα σε δυνατή βροχή και άνεμο τόσο που σταμάτησα το αυτοκίνητο γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που βλέπω» είπε ο φωτογράφος στο BBC και πρόσθεσε «Αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν αντανάκλαση στο παράθυρο του αυτοκινήτου μου αλλά στη συνέχεια εγώ και ο φίλος μου αποφασίσαμε να σταματήσουμε το αυτοκίνητο για να βγάλουμε φωτογραφία από αυτό που βλέπαμε» δήλωσε.

Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο που λέγεται σεληνιακό τόξο και μάλιστα, όπως είπαν, είδαν και ένα δεύτερο αλλά δεν μπόρεσαν να το βγάλουν φωτογραφία γιατί ήταν δυσδιάκριτο. Το σεληνιακό ουράνιο τόξο γίνεται ορατό χάρη στο φως που αντανακλάται από την επιφάνεια του φεγγαριού σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ουσιαστικά, τα σεληνιακά ουράνια τόξα σχηματίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και κανονικά ουράνια τόξα, μόνο που τα ουράνια τόξα της ημέρας δημιουργούνται χάρη στο φως του ήλιου, ενώ τα πρώτα σχηματίζονται με το σεληνόφως. Δεν είναι όμως τόσο ορατά όσο τα ημερήσια καθώς το φως που αντανακλάται στην επιφάνεια της σελήνης δεν είναι ιδιαίτερα δυνατό ενώ ο σκοτεινός ουρανός κάνει δυσκολότερη και σπανιότερη τη θέαση τους.

Πιο πιθανό σύμφωνα με το BBC να δει κανείς σεληνιακό τόξο είναι στην Πανσέληνο, κατά την οποία είναι πολύ δυνατό το φως σε αντίθεση με τον ουρανό που είναι πολύ σκοτεινός. Επιπλέον είναι πιο εύκολα ορατό περίπου δύο με τρεις ώρες πριν ανατολή ή μετά τη δύση του ηλίου όπου επικρατεί βαθύ σκοτάδι. Η ύπαρξη ομίχλης ή βροχής απέναντι από το φεγγάρι δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τους τυχερούς που θα το απολαύσουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.