Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Αξιοποιήστε τα σακουλάκια με τζελ πυριτίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σώστε το «πνιγμένο» κινητό και αντιμετωπίστε την υγρασία… απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Οι περισσότεροι από εμάς όταν βρίσκουμε τις μικρές συσκευασίες με τζελ πυριτίου σε συσκευασίες με πορτοφόλια, τσάντες και παπούτσια που αγοράζουμε, τις πετάμε σχεδόν αμέσως γιατί δεν ξέρουμε τη χρησιμότητά τους.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει κρατάμε αρκετές από αυτές γιατί μπορούν να φανούν χρήσιμες. Τα σακουλάκια περιέχουν μικροσκοπικά μπαλάκια από διοξείδιο του πυριτίου και είναι ένα αποξηραντικό το οποίο σημαίνει ότι απορροφά την υγρασία από τον αέρα. Μια συνηθισμένη σακούλα των 10 γραμμαρίων μπορεί να απορροφήσει έως τέσσερα γραμμάρια νερού!

Διαβάστε μερικές χρήσιμες χρήσεις του...

Σώστε το... πνιγμένο σας τηλέφωνο

Είτε έπεσε σε πισίνα, είτε ένα ποτήρι με νερό προσγειώθηκε επάνω του, το κινητό σας μπορεί ακόμα να ζήσει. Βάλτε το σε ένα μπολ με σακουλάκια πυριτίου για να απορροφήσει την υγρασία καθώς αυτό είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό απ' ό,τι να το αφήσετε σε ένα μπολ με ρύζι όπως λένε συνήθως.


Διατηρήστε τις φωτογραφίες και τα βιβλία σας

Κρατήστε για περισσότερο τις αναμνήσεις σας από βιβλία και φωτογραφίες με την τοποθέτηση των εν λόγω συσκευασιών πυριτίου σε ένα κουτί με αυτά. Αν δεν αγαπάτε τα παλιά βιβλία με τη χαρακτηριστική μυρωδιά, βάλτε τα σε μια τσάντα με μερικά πακέτα τζελ πυριτίου και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Κρατήστε το τσαντάκι με το μακιγιάζ σας «φρέσκο»

Αν βάλετε 1-2 σακουλάκια πυριτίου εκεί που βάζετε τα υλικά του μακιγιάζ σας θα εμποδίσετε την υγρασία να χαλάσει την πούδρα σας. Χρήσιμο για τις γυναίκες.
Όχι άλλες δύσοσμες τσάντες γυμναστηρίου

Τα τζελ πυριτίου αφαιρούν την υγρασία που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη βακτήριων. Λίγα σακουλάκια τζελ πυριτίου στην τσάντα του γυμναστηρίου σας θα εξαλείψει την υγρασία και θα βοηθήσει να μην δημιουργούνται άσχημες μυρωδιές.
Συσκευάστε βρεγμένα ρούχα

Μερικές φορές όταν κλείνετε τις βαλίτσες σας μετά τις διακοπές σας πάνω στη βιασύνη μπορεί να βάλετε μέσα κάποιο βρεγμένο μαγιώ ή πετσέτα με αποτέλεσμα να φτάσετε στο σπίτι με ρούχα γεμάτα υγρασία και μυρωδιά. Γι’ αυτό βάλετε μερικά σακουλάκια στη βαλίτσα κι αυτά θα απορροφήσουν την υγρασία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.