Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

«Μποναμά» στους εργαζόμενους της «Καρέλια Α.Ε.»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έκτακτες παροχές ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Έκτακτες παροχές ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους της ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας «Καρέλια Α.Ε.», κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης γιορτής που διοργανώνει κάθε χρόνο για το προσωπικό της στις εγκαταστάσεις της, στην Καλαμάτα.

Οι παροχές αυτές -οι υψηλότερες στην ιστορία της εταιρείας- έρχονται να επισφραγίσουν μια επιτυχημένη χρονιά κατά την οποία η «Καρέλια Α.Ε.» σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%, «μέσα σ’ έναν έντονο ανταγωνισμό και σ’ αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, με φόντο τις φήμες περί Grexit, capital controls κ.λπ.» ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας.

«Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, η πορεία της συνοδεύτηκε με αύξηση των πωλήσεων και αύξηση του μεριδίου αγοράς» τόνισε ο Ανδρέας Καρέλιας, παραθέτοντας και τα οικονομικά στοιχεία:

- Στην ελληνική αγορά η καπνοβιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις της στα τσιγάρα που ξεπερνούν το 9% κατ’ όγκον, ενώ το μερίδιο της εταιρείας από 12,7% στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ξεπέρασε το 14,25%. Στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, η αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά ξεπέρασε το 19,5%, εδραιώνοντας την «Καρέλια Α.Ε.» στη δεύτερη θέση.

- Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η πορεία της εταιρείας εκτός Ελλάδος, όπου οι πωλήσεις κατέγραψαν μία ακόμη θετική πορεία, πετυχαίνοντας αύξηση κατά 6% περίπου στα τσιγάρα και 7% στον καπνό για στριφτό.

- Στον τομέα της απασχόλησης η εταιρεία, στη χρονιά που πέρασε, έκανε 34 προσλήψεις, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επενδύσεις 3,5 εκατ. ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας.

- Για το 2016 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 14,1 εκατ. ευρώ με σκοπό την προσαρμογή της εταιρείας στη νέα κοινοτική οδηγία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Καρέλια Α.Ε.» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επικείμενες αλλαγές, που θα φέρει στις εργασίες της εταιρείας του η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για περιορισμούς στον τρόπο παρουσίασης των πακέτων από το Μάιο του 2016. Ο ίδιος μίλησε για επιδίωξη εξόντωσης των εγχώριων καπνοβιομηχανιών, αλλά σ’ αυτόν τον αγώνα τόνισε «ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας, μας στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.