Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Της έδιναν 48 ώρες ζωής αλλά «ξαναζωντάνεψε»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ιστορία της 22χρονης που έφτασε να ζυγίζει 25 κιλά.

Την ιστορία μιας έφηβης με ανορεξία δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail. Η νεαρή κοπέλα που έφτασε να ζυγίζει λίγο πάνω από 25 κιλά, είχε φτάσει σε σημείο οι γιατροί να της δίνουν μόνο 48 ώρες ζωής. Όμως η ίδια τα κατάφερε και γλίτωσε λίγες ώρες πριν το θάνατο και πλέον έχει αναρρώσει και μοιράζεται την οδυνηρή εμπειρία της μέσα από φωτογραφίες για να αφυπνίσει κι άλλα κορίτσια.

Όταν η Gemma Walker από την Αυστραλία είχε διαγνωστεί με νευρική ανορεξία και βουλιμία ήταν μόλις 14 ετών και οι γιατροί την προειδοποιούσαν ότι θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στο θάνατο. Η έφηβη ζύγιζε 25-27 κιλά αναγκάζοντας τους γονείς της για να ψάξουν για θεραπεία ώστε να την βοηθήσουν.

Κατά τα επόμενα 9 χρόνια, μπήκε στο νοσοκομείο 3 φορές για να της παρασχεθεί φροντίδα έκτακτης ανάγκης και ψυχολογική βοήθεια. Τώρα η 22χρονη έχει σημειώσει τόσο σημαντική πρόοδο και ανάκαμψη και γιορτάζει τον 6ο μήνα καλής υγείας. Η ίδια πιστεύει ότι με τη δημοσίευση των σοκαριστικών φωτογραφιών από τη ασθένεια της, θα βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

«Είναι δύσκολο για μένα να κοιτάω τις παλιές φωτογραφίες. Δεν είναι τόσο το πώς έμοιαζε το σώμα μου, αλλά περισσότερο πώς ήταν τα συναισθήματα μου», είπε η ίδια και πρόσθεσε «Κοιτάζω κάθε φωτογραφία και θυμάμαι ακριβώς πώς αισθανόμουν ή τι κρυβόταν πίσω από αυτή τη φωτογραφία».

Ο πατέρας της κοπέλας αποκάλυψε ότι βλέποντας τις φωτογραφίες της κόρης του στις δύσκολες αυτές μέρες του έρχεται στο μυαλό ξανά ο πόνος και η αγωνία που ένιωθε όταν την έβλεπε. «Ήταν τα πιο σκληρά και πιο τρομακτικά χρόνια της ζωής μας, ελέγχοντας την κάθε πρωί για να δούμε αν ανέπνεε ακόμα και για να δούμε αν η αδύναμη καρδιά της χτυπούσε ακόμα», είπε ο ίδιος και προσθέτει «Κάποιες νύχτες καθόμασταν στο πάτωμα ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι της, για να είμαστε μαζί της καθώς δεν υπήρχε τίποτα άλλο που θα μπορούσαμε να κάνουμε».

Η απελπισμένη έφηβη υπήρχαν φορές που κατανάλωνε 6.500 θερμίδες σε μόλις 20 λεπτά προκαλώντας τον εαυτό της να κάνει εμετό, ενώ είχε φτάσει σε σημείο να έχει παραισθήσεις.

«Η ανάρρωση μου ήταν πολύ τραυματική», είπε η κοπέλα που χρειάστηκε πολύ αγώνα για να ανακάμψει και να είναι υγιής και πάλι. Η νεαρή κοπέλα πλέον έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά περιποίησης επιδερμίδας και κοιτάζει το μέλλον. Η ίδια είπε μεταξύ άλλων: «Ο σύντροφός μου, μου έχει δώσει μια απίστευτη υποστήριξη και ειλικρινά είναι ο λόγος που είμαι ακόμα ζωντανή» και ευχαρίστησε εξίσου τους γονείς της για τη βοήθεια τους όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια...

Δείτε τις φωτογραφίες...




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.