Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Το «παράλληλο» πρόγραμμα της κυβέρνησης…

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σιγουριά εμφανίζει το Μέγαρο Μαξίμου ότι κατά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο με επίκεντρο τα «κόκκινα» δάνεια δεν θα υπάρξουν απώλειες από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το πραγματικό κρας τεστ, ωστόσο, θα είναι στα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε και θα έρθουν προς ψήφιση το ασφαλιστικό, το φορολογικό νομοσχέδιο και το φορολογικό των αγροτών, ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος.

Η κυβέρνηση, πάντως, ενόψει και της αυριανής ψηφοφορίας, επιδιώκει να υπερκεράσει το βαρύτατο πολιτικό κλίμα που δημιουργείται με την κατάθεση του «παράλληλου προγράμματος», ώστε να προστατευτούν στοιχειωδώς τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται περισσότερο από το Μνημόνιο.

Ταυτόχρονα, δε, επιδιώκει να διευκολύνει τους βουλευτές της πλειοψηφίας να υπερψηφίσουν τόσο το αυριανό νομοσχέδιο, όσο και τα επόμενα -πιο δύσκολα- πακέτα.

Το «παράλληλο πρόγραμμα» θα κατατεθεί αμέσως μετά την έγκρισή του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που εξετάζει το δημοσιονομικό του σκέλος, ίσως και σήμερα.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η Realnews, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει:

- Ένταξη των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, για παροχή καθολικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Καθολική υγειονομική κάλυψη θα έχουν και οι μετανάστες με έγγραφα παραμονής.

- Ίδρυση «ΚΕΠ Φτωχών» στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υποδοχή και εξυπηρέτηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με τα κοινωνικά προγράμματα που θα προωθούνται.

- Ρύθμιση για τη δυνατότητα παροχής επιχορήγησης σε προνοιακά ιδρύματα από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλεισίματός τους.

- Παράταση για ένα ακόμα χρόνο στα συσσίτια των απόρων και στα γεύματα στα σχολεία, επέκταση της κάρτας σίτισης κοκ.

- Δημιουργία προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους.

- Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού των ΟΤΑ, σε παραμεθόριες περιοχές και η δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού ΑΜΕΑ.

- Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για ευπαθείς ομάδες.

- Οριστική επίλυση της εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ του 1997 με την μετάταξή τους σε πίνακα διοριστέων.

- Διεύρυνση ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια και λύκεια και αυτονόμηση και αναβάθμιση της λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

- Παροχή δυνατότητας, στο πλαίσιο της κινητικότητας, στους δημοτικούς αστυνομικούς να επιστρέψουν από τα σωφρονιστικά καταστήματα.

- Μοριοδότηση τριτέκνων ώστε να εξισωθούν με τους πολυτέκνους.

- Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμού για τον ΒΙΟΜΕ, αυτοδιαχειριζόμενη επιχείρηση.

- Αποποινικοποίηση μαθητικών κινητοποιήσεων.

- Κατάργηση παρακράτησης συντάξεων ψυχικά ασθενών και φιλοξενουμένων σε δομές κλειστής περίθαλψης.

- Καθιέρωση λίστας χειρουργείου με αντικειμενικά κριτήρια, προκειμένου να μην αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ γιατρού και ασθενών.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.