Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ιστοσελίδα φιλοξενεί βίντεο και μηνύματα για… μετά θάνατον υπηρεσίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι οικείοι αποκτούν πρόσβαση μόνο όταν ο εγγεγραμμένος πεθάνει.

Μια νέα, ευφάνταστη και κάπως μακάβρια ιστοσελίδα επιτρέπει στους ανθρώπους που ανησυχούν για το πότε θα αποχαιρετίσουν τον μάταιο τούτο κόσμο να αφήσουν μηνύματα προς τους αγαπημένους τους.

Ήδη 2000 άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί στις υπηρεσίες του σάιτ OnceIveGone.com, που προσφέρει διάφορες επιλογές για εκείνη τη δύσκολη ώρα, από το να οργανώσεις ο ίδιος την κηδεία σου μέχρι να φτιάξεις τη δική σου «bucket list»- με σκοπό να βοηθήσεις την οικογένειά και τους φίλους σου να διαχειριστούν τα πράγματα μετά το πέρασμα στη ζωή μετά.

Τα μηνύματα και τα βίντεο αποθηκεύονται σε μια online κρυψώνα στην οποία η οικογένεια και οι φίλοι του ενδιαφερόμενου θα αποκτήσουν πρόσβαση με έναν ειδικό κωδικό μόνο μετά τον θάνατό του.

Δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι ή βαριά ασθενείς που επιλέγουν την υπηρεσία αυτή: σύμφωνα με τη Daily Mail είναι πολλοί οι Βρετανοί στα 40 ή στα 50 τους που επιθυμούν να προλαμβάνουν καταστάσεις- ακόμα και αυτή του αιφνίδιου θανάτου τους. Για πολλούς, αυτό τους δίνει ηρεμία.



Ένας από τους χρήστες άφησε ένα μήνυμα για την 5χρονη σήμερα κόρη του, στο οποίο της περιγράφει την τωρινή ζωή τους κι εύχεται εκείνη να δει το βίντεο «πολύ αργότερα, στο μέλλον».

«Μπορεί τώρα να έχεις και δικά σου παιδιά οπότε εγώ είμαι παππούς. Έτσι σκέφτηκα να σου αφήσω κάτι, μπορεί να έχω πολλά μηνύματα στο μέλλον αλλά ήθελα να σου αφήσω αυτό για τώρα. Ελπίζω πως θα βελτιωθώ και σε αυτό, σε αγαπώ πολύ», της λέει στο βίντεο.

Ένας 48χρονος από το Ντέβον, που δεν ήθελε να γνωστοποιηθεί το όνομά του, χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα για να αφήσει ένα βίντεο- μήνυμα στα παιδιά του.

«Δυστυχώς ο μπαμπάς μου πέθανε πρόσφατα και μας άφησε με πολλές απορίες σχετικά με τις τελευταίες του επιθυμίες. Έκτοτε ανέβασα τη διαθήκη μου και τις δικές μου επιθυμίες κι άφησα προσωπικά μηνύματα στη γυναίκα και στα παιδιά μου για να τα διαβάσουν όταν θα έχω πεθάνει κι ελπίζω αυτό να τους παρηγορήσει στις δύσκολες ώρες. Θέλω να είναι ξεκάθαρη σε όλους η αγάπη μου και πώς θα ήθελα να διαχειριστούν την ιδιοκτησία μου», εξηγεί.

Η 52χρονη Jackie Haining από το Μπρίστολ έχει επίσης εγγραφεί στο σάιτ βιντεοσκοπώντας ένα μήνυμα για τα παιδιά και τα εγγόνια της.

«Τους λέω να περνούν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν μαζί και πάντα να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Τους είπα επίσης τι μουσική θέλω στην κηδεία μου- Eva Cassidy και Adele – και πως θέλω και πολλά λουλούδια!»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.