Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Η πρώτη απόλυση υπαλλήλου βουλής με πλαστό πτυχίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την πρώτη απόλυση υπαλλήλου της βουλής με πλαστό πτυχίο υπέγραψε ο Νίκος Βούτσης. Πρόκειται για υπάλληλο που υπηρετούσε στον κλάδο Αναλυτών-Προγραμματιστών.
Στην απόφαση του προέδρου της βουλής που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια αναφέρεται:

"Με την 16918/11023/26-11-2015 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ανακαλείται από την έκδοσή της, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 20 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/Α/9-2-2007) όπως ισχύει, οι οποίες εφαρμόζονται και για τους μονίμους υπαλλήλους της Βουλής κατά παραπομπή του άρθρου 81 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β’, ΦΕΚ 51/Α/1997), όπως ισχύει, η με αριθμ. πρωτ. 540/384/22-1-1988 απόφαση του Προέδρου της Βουλής (ΦΕΚ 13/Γ/26-1-1988) κατά το μέρος που αφορά στo διορισμό του (...) τέως μονίμου υπαλλήλου της Βουλής - ως δοκίμου υπαλλήλου σε κενή οργανική θέση στον κλάδο ΑΤ6 Αναλυτών-Προγραμματιστών (θέση πτυχιούχου ανώτατης εκπαίδευσης), επειδή με το με αριθμ. πρωτ. 39/07-05-2015 (αρ. Ε.Π. Βουλής 827/8-5-2015) έγγραφο του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να βεβαιωθεί η γνησιότητα του πτυχίου, το οποίο προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό του καθόσον, σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω πτυχίο αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού στην ανωτέρω οργανική θέση".



------------

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο υπάλληλος της βουλής με το πλαστό πτυχίο


Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο υπάλληλος της βουλής που είχε πλαστό πτυχίο. Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής ανακοινώθηκε η απόλυση του εν λόγω υπαλλήλου που υπηρετούσε επί χρόνια στον τομέα μηχανοργάνωσης της Βουλής στη θέση Αναλυτών-Προγραμματιστών, θέση πτυχιούχων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο συγκριμένος υπάλληλος είχε καταφέρει να φτάσει πολύ ψηλά στην ιεραρχία και κατείχε θέση προϊσταμένου. Από τον περασμένο Μάιο το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου είχε γνωστοποιήσει στην Βουλή επιστολή με την οποία πιστοποιούσε ότι το πτυχίο ήταν πλαστό.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φαίνεται πως γνώριζε την συγκεκριμένη επιστολή, που είχε φτάσει στο γραφείο της πρώην Προέδρου και μια ημέρα αργότερα έσπευσε να υποβάλλει την παραίτηση του η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμπεται στον εισαγγελέα μαζί με άλλες 15 υποθέσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.