Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ απαγορεύει τα Χριστούγεννα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενώ όλοι βρίσκονται στον αναβρασμό του εορταστικού κλίματος το Πανεπιστήμιοτου Τεννεσί αποφάσισε να απαγορεύσει τα Χριστούγεννα. Η απόφαση αυτή, ανήκει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών της σχολής στην προσπάθειά της να επιβληθεί μια «πολιτικής ορθότητας».

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Διαφορετικότητας και Ένταξης του Πανεπιστημίου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ένα πλάνο δέκα σημείων στο οποίο επισημαίνεται πως πρέπει να αποφεύγονται οι θρησκευτικές αναφορές από το προσωπικό της πανεπιστημιούπολης, κατά τη διάρκεια των γιορτών.



Υπό αυτό το πλαίσιο, το πανεπιστήμιο επιτρέπει στο ανθρώπινο δυναμικό του πανεπιστημίου και στους φοιτητές να «γιορτάσουν και να ενισχύσουν τις εργασιακές σχέσεις και το ομαδικό ηθικό», αλλά με την προϋπόθεση ότι το οποιοδήποτε πάρτι δεν θα σχετίζεται με τα Χριστούγεννα και τα παραδοσιακά τελετουργικά που αφορούν τη συγκεκριμένη χριστιανική εορτή.

Για παράδειγμα, οι κάρτες που θα ανταλλάξει το προσωπικό δεν θα πρέπει να είναι θρησκευτικές. Επίσης, τα τρόφιμα και τα ποτά δεν θα πρέπει να είναι παραδοσιακά. Και βέβαια, απαγορεύεται και ο Άγιος Βασίλης. «Αν θέλετε να ανταλλάξετε δώρα, κάντε το σαν να επρόκειτο για ένα αστείο», προτείνεται ακόμη.

Το πλάνο αυτό προκάλεσε αρκετή αναστάτωση στην Πολιτεία, με κάποιους βουλευτές να ζητούν την παραίτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου. «Θέλει να αφαιρέσει τον Χριστό από τα Χριστούγεννα», είπε μία εξ αυτών, Μάρσα Μπλάκμπερν, αναφερόμενη στον πρύτανη.

Πάντως, οι φοιτητές πήραν το μέρος του, δημιουργώντας μάλιστα ένα βίντεο στο οποίο υμνούν τη διαφορετικότητα που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο του Τεννεσί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.