Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινά τον Ιούνιο το δεύτερο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τους μικρομεσαίους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με έδρα το Λουξεμβούργο αποτελεί μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Τον Ιούνιο του 2016 θα ξεκινήσει η δραστηριοποίηση του δεύτερου υποταμείου του Institute for Growth (IfG), ευρύτερα γνωστού ως «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο», για την παροχή κεφαλαιουχικής συμμετοχής είτε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προοπτική ανάπτυξης , είτε σε άλλα equity ή venture funds (SME growth equity sub fund) ενώ μεταγενέστερα θα λειτουργήσει και το τρίτο υποταμείο για την παροχή κεφαλαιουχικής συμμετοχής σε μικρά και μεσαία περιφερειακά έργα υποδομής (Infrastructure sub fund) που δεν καλύπτονται απευθείας από άλλες πηγές χρηματοδότησης (ΕτΕπ, ΠΔΕ κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο IfG, με έδρα το Λουξεμβούργο, αποτελεί μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που λειτουργεί με τους όρους της αγοράς, αντίστοιχων ιδιωτικών ιδρυμάτων στοχεύει σε αποδόσεις με σταθμισμένο τον κίνδυνο των αγορών για τους επενδυτές και λειτουργεί συμπληρωματικά σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στόχος του είναι να λειτουργήσει κατά βάση ως πλατφόρμα για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων στην Ελληνική οικονομία. Αποτελείται, στην πλήρη του μορφή, από τρία υπό-ταμεία:

- για την παροχή δανείων σε ΜΜΕ (debt sub fund) που είναι το IfG - Greek SME finance SA, το οποίο ήδη λειτουργεί,

- για την παροχή κεφαλαιουχικής συμμετοχής - ανάπτυξης είτε σε ΜΜΕ με προοπτική ανάπτυξης , είτε σε άλλα equity ή venture funds (SME growth equity sub fund) , δηλαδή το Επενδυτικό Ταμείο θα μπορεί να αποκτά μετοχική συμμετοχή σε ΜΜΕ, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το ΕΤΕΑΝ και

- για την παροχή δανείων ή και κεφαλαιουχικής συμμετοχής σε μικρά και μεσαία περιφερειακά έργα υποδομής (Infrastructure sub fund) που δεν καλύπτονται απευθείας από άλλες πηγές χρηματοδότησης (ΕτΕπ, ΠΔΕ κλπ).

Κάθε ένα από τα υπόταμεία θα διοικείται από εξειδικευμένες ομάδες διαχείρισης.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η συνολική δέσμευση των επενδυτών για χρηματοδότηση και των τριών υπό-ταμείων αφορά ποσά άνω των 500 εκατ. ευρώ: (350 εκατ. ευρώ Ελληνικό Δημόσιο, 100 εκατ. ευρώ KfW, 50 εκατ. ευρώ Όμιλος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, 30 εκατ. ευρώ υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, 30 εκατ. ευρώ Ίδρυμα Ωνάση).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.