Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Εκπτώσεις από τη ΔΕΗ στα βιομηχανικά τιμολόγια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει η πρόταση του γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Επιπλέον εκπτώσεις έως 15% στα τιμολόγια των μεγάλων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διετία 2016-2017 αποφάσισε σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ύστερα από πρόταση του Δημοσίου που είναι ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης.

Η συνέλευση συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως με βασικό θέμα τα τιμολόγια των καταναλωτών υψηλής τάσης ύστερα από τη νομοθετική ρύθμιση του Αυγούστου που προβλέπει την κατάργηση των εκπτώσεων 20% που ίσχυαν για τη διετίας 2014-2015. Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη γενική συνέλευση προβλέπει 7 διαφορετικά τιμολόγια ανάλογα με το προφίλ κατανάλωσης κάθε βιομηχανίας επί τη βάσει των οποίων θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη βιομηχανία.

Επιπλέον αυτών η πρόταση του Δημοσίου όπως διατυπώθηκε από τον γεν. Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μ. Βερροιόπουλο προβλέπει εκπτώσεις με την ακόλουθη κλίμακα ανάλογα με την ετήσια κατανάλωση κάθε βιομηχανίας:

Έως 10 γιγαβατώρες μηδέν έκπτωση:

10-50 GWh έκπτωση 4%
50-200 GWh έκπτωση 6%
200-400 GWh έκπτωση 8%
400-700 GWh έκπτωση 10%
700-1000 GWh έκπτωση 12%
1000-2000 GWh έκπτωση 13%
2000 GWh και πάνω έκπτωση 15%.

Έτσι το «μπουκέτο» των προσφερόμενων τιμολογίων φθάνει τον αριθμό 56.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι η πρόταση του βασικού μετόχου είναι υποχρεωτική για την εταιρία και δεν τίθεται θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας. Πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει αξιολόγηση αν με την πρόταση αυτή καλύπτεται ή όχι το κόστος της επιχείρησης , τόνισε ωστόσο ότι η πρόταση είναι στα πλαίσια της νομιμότητας.

Η συνέλευση αποφάσισε επίσης τη συνέχιση της τιμολόγησης για την Αλουμίνιον της Ελλάδος με το υφιστάμενο τιμολόγιο έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών ή λυθεί με άλλο τρόπο η διαφορά. Ακόμη εγκρίθηκε η διάθεση μέρους του τροφείου που προβλέπει η τελευταία Συλλογική Σύμβαση της ΔΕΗ (συνολικά 12 εκατ. ευρώ) για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με προτεραιότητα τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.