Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στη Λάρισα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 30.11.2015


Αρ. Πρωτ.: 2723

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 - 2020, στη Λάρισα, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

Σκοπός της Συνάντησης Τεχνικής Υποστήριξης ήταν η ενημέρωση και υποστήριξη των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των τοπικών δυνητικών Δικαιούχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, οι οποίες προβλέπονται από τους Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητάς τους για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Συναντήσεις Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στα Ε.Π. στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ» της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (Άξονας Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων»), η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, η κ. Μελίνα Σαραφίδου, Προϊσταμένη ΕΥΔΕΠ Θεσσαλίας, η κ. Ουρανία Καρανικόλα, μέλος Γ. Σ. Ε.Σ.Α.μεΑ. και ο κ. Στέφανος Πάικος, Α' Αντιπρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας.

Τις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τη μη διάκριση λόγω αναπηρίας και την προσβασιμότητα ως βασικό εργαλείο για την αναστροφή της εικόνας παρουσίασε η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, εμπειρογνώμονας Προσβασιμότητας & συνεργάτιδα Ε.Σ.Α.μεΑ.

Την παρουσίαση των προβλέψεων για την αναπηρία (μη διάκριση/προσβασιμότητα) στο Ε.Π., στην Εξειδίκευση Εφαρμογής του Ε.Π. – Κριτήριο Αξιολόγησης «Εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία» - Χρήση του Παραρτήματος ΙΙ και στις Περιφερειακές Στρατηγικές έκανε εκ μέρους της ΕΥΔ ΕΠ Θεσσαλίας ο κ. Νίκος Μαρκογιαννόπουλος.

Την εφαρμογή των απαιτήσεων για τα άτομα με αναπηρία στο Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014 - 2020: α) στη Στρατηγική Επικοινωνίας β) στις εκδοθείσες Προσκλήσεις, παρουσίασαν αντίστοιχα ο κ. Βασίλειος Γαλάνης, Υπεύθυνος Δημοσιότητας ΠΕΠ Θεσσαλίας και η κ. Πολυτίμη Γραββάνη, Προϊσταμένη Μονάδας Α' ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των δικαιούχων, των στελεχών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και της ΕΥΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.