Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αδειάζουν τους χώρους του «Νόρμαν Ατλάντικ» στο Μπάρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελπίδες να βρεθούν οι σοροί 18 αγνοουμένων.

Οι αρμόδιες αρχές στο Μπάρι άρχισαν να αδειάζουν τους χώρους του πλοίου «Νόρμαν Ατλάντικ», σχεδόν ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά η οποία είχε ξεσπάσει μεσοπέλαγα τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου, και η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έντεκα ανθρώπων. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, υπάρχουν ελπίδες να μπορέσουν, κατά τη διαδικασία εκκένωσης του πλοίου, να εντοπισθούν οι σοροί, μέρους, τουλάχιστον, των δεκαοκτώ αγνοουμένων.

Παράλληλα, με την εκκένωση του «Νόρμαν Ατλάντικ», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», οι εισαγγελείς του Μπάρι επιδιώκουν να εξακριβώσουν τις αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά, με σαφέστερη, κατά συνέπεια, απόδοση των ευθυνών.

Συνεχίζεται, επίσης, η προσεκτική ακρόαση του υλικού που οι Ιταλοί τεχνικοί κατάφεραν να διασώσουν από το «μαύρο κουτί» και από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του πλοίου, με τους διαλόγους του πληρώματος και με την επικοινωνία τους με τις λιμενικές αρχές.

Συνολικά, προσθέτει η «Λα Ρεπούμπλικα», για την τραγική αυτή υπόθεση έχουν αποσταλεί δώδεκα κλήσεις σε απολογία σε επτά μέλη του πληρώματος, στον Ιταλό εφοπλιστή Κάρλο Βιζεντίνι, σε δυο νόμιμους εκπροσώπους της ναυλώτριας εταιρίας ΑΝΕΚ, έναν υπάλληλό της και στον κυβερνήτη Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, για εξ αμελείας συνέργεια σε ναυάγιο, πολλαπλή ανθρωποκτονία και πρόκληση βλάβης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.