Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Τι είπε ο Φίλης για το ΦΠΑ, τα δίδακτρα, τις εξετάσεις, τα θρησκευτικά, τη σίτιση και τα κενά στην εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φίλης: Η κυβέρνηση εξετάζει ισοδύναμα για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση


«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία το θέμα της επιβολή του 23% του ΦΠΑ και μάλιστα είναι ένα μέτρο που δεν αποδίδει αυτά τα οποία υπολόγιζε και η τρόικα ότι θα αποδώσει» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «το μέτρο το αντιμετωπίζουμε και δεν είμαστε εύκολοι στις απαντήσεις μας. Θα συζητήσουμε ξανά με την Κομισιόν και ήδη καταλήγουμε σε συγκεκριμένα ισοδύναμα».

Δείτε το βίντεο:



------------------

Φίλης: Δεν υπάρχει θέμα διδάκτρων σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης


«Για τα δίδακτρα απάντησα και νωρίτερα κατηγορηματικά. Όχι. Είμαι σαφής; Δεν υπάρχει θέμα διδάκτρων σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στον Νίκο Χατζηνικολάου και “στον ενικό”, απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή από το κοινό.

Δείτε το βίντεο



------------------

Φίλης: Αλλάζει ο τρόπος εξετάσεων


«Προβλέπουμε αλλαγή του συστήματος και συνολικά των εξετάσεων μέσα στην τάξη» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν πρόκειται να γίνει αύριο, αλλά είναι θέμα μελέτης και για αυτό έχουμε εξαγγείλει δημόσιο, εθνικό και κοινωνικό διάλογο, όπου θα πάρουν μέρος όλοι οι φορείς, όπως οι πολίτες και ίδιος ο εκπαιδευτικός», πρόσθεσε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο:



------------------

Τι είπε ο υπουργός Παιδείας για τα Θρησκευτικά


«Το υπουργείο Παιδείας είναι σε διάλογο και με τις οργανώσεις των θεολόγων καθώς επίσης και με την εκκλησία της Ελλάδος, προκειμένου να αναμορφώσουμε συνολικά το μάθημα των Θρησκευτικών» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να πάψει να είναι μάθημα κατηχητικού και να αποκτήσει ένα χαρακτήρα γνώσης όλων των θρησκειών και της Ορθοδοξίας, την οποία πιστεύει το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων».

Δείτε το βίντεο:



------------------

Φίλης: Είμαστε σε συνεννόηση για πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία


«Είμαστε σε συνεννόηση με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προκειμένου σε λίγες μέρες πιλοτικά, περίπου 10.000 μερίδες ημερησίως, μικρά γεύματα, να πάνε σε περιοχές και σε σχολεία που δεν υπάρχουν κυλικεία» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Θα ξεκινήσουμε σε λίγες μέρες σε συνεργασία με την κ. Φωτίου, την εκκλησία, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους ιδιωτικούς φορείς» πρόσθεσε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο:



------------------

Φίλης: Θα καθιερώσουμε ψηφιακή κάρτα για την σίτιση των φοιτητών


«Στο θέμα της φοιτητικής μέριμνας υπάρχει ένα θέμα σπατάλης. Για αυτό θα προχωρήσουμε στην καθιέρωση μίας ψηφιακής κάρτας του φοιτητή με βάση την οποία θα μπορεί να ελέγχει κανείς πόσα γεύματα υπάρχουν, πόσα μπορεί να πληρώσει και πρέπει να πληρώσει ο φοιτητής και όχι να γίνεται υπολογισμός της σίτισης από το μυαλό μας. Μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους θα βγει αυτή η ψηφιακή κάρτα. Αυτός είναι ο στόχος», δήλωσε ο Νίκος Φίλης, στον Νίκο Χατζηνικολάου και "στον ενικό".

Δείτε το βίντεο



------------------

Φίλης: 4.000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτός σχολικών αιθουσών


«Υπάρχουν περίπου 4.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι εκτός αιθούσης. Άλλοι είναι σε διοικητικά καθήκοντα που είναι εντελώς εκτός του σχολείου και του εκπαιδευτικού συστήματος, άλλοι δουλεύουν ως διοικητικοί στον εκπαιδευτικό μηχανισμό, είτε στις διευθύνσεις είτε στο υπουργείο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή "στον ενικό".

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.