Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Κινητοποίηση της Ένωσης γονέων του Δήμου Σαρωνικού για τα κενά στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, προχώρησε το πρωί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού, διαμαρτυρόμενη για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, τα οποία επίσης ακυρώνουν και την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

Η κατάληψη διεκόπη το μεσημέρι προκειμένου το προεδρείο της Ένωσης να συναντηθεί με τους ειδικούς συμβούλους του υπουργού Παιδείας για θέματα Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Γιώργο Πολίτη και Γιώργο Αθανασόπουλο. Αποχώρησαν μετά την διαβεβαίωση ότι έως την Τετάρτη θα προσληφθούν 270 εκπαιδευτικοί Α΄βάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα ενώ έχουν εγκριθεί πιστώσεις για 1150 συνολικά.

Σε δηλώσεις στου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ένωσης -όπου εκπροσωπούνται 5.500 οικογένειες-, Χάρης Κυνηγαλάκης επισήμανε ότι στη γενική συνέλευση το απόγευμα θα αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις. «Έχουμε 28 σχολεία με 50 κενά στο δήμο μας. Στην Αν Αττική τα κενά είναι 335 και 3900 συνολικά στην χώρα», σημειώνει. «Την Κυριακή το βράδυ», προσθέτει αφού ενημερώσαμε την αρμόδια διεύθυνση ότι αποφασίσαμε κατάληψη μετά τις επανειλημμένες αιτήσεις μας για επίλυση του προβλήματος, ενημερωθήκαμε ότι θα γίνουν άμεσα 28 προσλήψεις στην περιοχή της Αν Αττικής. Αυτές οι κινήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, υποστηρίζει , πρόβλημα το οποίο επεκτείνεται και στο ολοήμερο σχολείο καθώς η έλλειψη των εκπαιδευτικών και των ειδικοτήτων δημιουργούν μεγάλα κενά στο ωράριο ακυρώνοντας στην ουσία αυτό του ολοήμερου (2-4,15΄ μ.μ.). Έχουμε φθάσει σε απελπιστική κατάσταση, σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης αναφερόμενος σε περίπτωση όπου διδάσκαλος καλείται να κάνει και τον γυμναστή εφόσον διάταγμα του ΄27 επιβάλει την γυμναστική ως υποχρεωτικό μάθημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.