Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", «για τα αυτονόητα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών» όπως αναφέρουν. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τρίτη 24 Νοεμβρίου, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των ταμείων στη Γενική Εφημερία, ώστε «να μην πληρώνουν στα επείγοντα οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι των οποίων οι εξετάσεις δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ».

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις εργαζομένων τμημάτων και την Παρασκευή, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 8 το πρωί, στα επείγοντα, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, ανάπτυξη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πληρωμή των δεδουλευμένων των εργολαβικών εργατών.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας κορυφώνονται στις 2 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή τους στην πανυγειονομική απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό", προγραμματίζουν επιπλέον κινητοποιήσεις που, όπως τονίζουν, «θα εστιάζουν στην ανατροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας των υγειονομικών και στη σταθερή και μόνιμη δουλειά των εργολαβικών εργατών χωρίς ατομικές συμβάσεις οποιασδήποτε μορφής και χωρίς εργολάβους».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.