Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Υπό κατάληψη το κτίριο του ΟΑΕΔ στη Κέρκυρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λουκέτο στην πόρτα από τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών.

Στην κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ Κέρκυρας, προχώρησαν σήμερα το πρωί, οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας. Οι δικαιούχοι έβαλαν λουκέτο στην πόρτα του ΟΑΕΔ και παρεμπόδισαν τους υπαλλήλους και τον διευθυντή να εισέλθουν στα γραφεία τους, αντιδρώντας, όπως κατήγγελλαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «στην αναλγησία», του Οργανισμού να διεκπεραιώσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών να μπούνε στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ,η εκπρόσωπος των δικαιούχων εργατικών κατοικιών , Α. Κοσκινά, οι εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας, έπρεπε να παραδοθούν στους δικαιούχους τον Νοέμβριο του 2011. Κληρώθηκαν ,όπως επεξηγεί ,το 2010 , ενώ οι εργασίες κατασκευής τους είχαν ξεκινήσει από το 2008.

«Οι 176 οικογένειες που κληρώθηκαν τότε, είναι έρμαια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν έχουν μπει ακόμη στα σπίτια τους που σε λίγο καιρό θα μετατραπούν σε κουφάρια» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοσκινά ενώ επεσήμανε πως «ελλοχεύει ο κίνδυνος ο εργολάβος του έργου να χαρακτηριστεί έκπτωτος και τότε η παράδοση των εργατικών κατοικιών θα θυμίζει όνειρο θερινής νυκτός»

Την ίδια ώρα μία εκ των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών, η κ. Σ. Μεγαλογένη, αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πολλοί εκ των δικαιούχων έχουν αποβιώσει, ενώ οι περισσότεροι ζουν σε άθλιες συνθήκες , είτε νοικιάζοντας σπίτια, είτε μένοντας ως φιλοξενούμενοι σε άλλες οικογένειες».

«Μέχρι αυτήν την ώρα στο συγκρότημα των εργατικών κατοικιών δεν έχουν ολοκληρωθεί βασικές υποδομές, όπως το αποχετευτικό, οι παροχές ύδρευσης και ρεύματος , ενώ ο ΟΑΕΔ έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση των 1.997.000 ευρώ για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στο εν λόγω συγκρότημα, όμως η υπουργική απόφαση παραμένει ανυπόγραφη εδώ και χρόνια και η εκταμίευση του ποσού εστί αδύνατη» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοσκινά.

«Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας» λένε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών που ανήρτησαν σήμερα και πανό έξω από τον ΟΑΕΔ Κέρκυρας, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του μέχρι να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.