Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αντωνοπούλου: Προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις συγκεκριμένες δράσεις αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Στα νέα προγράμματα απασχόλησης που αφορούν σε πρώτη φάση 104.000 ανέργους, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της ΕΣΕΕ.

Η κ. Αντωνοπούλου τόνισε ότι τα νέα αυτά προγράμματα απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στους οποίους συγκαταλέγεται ο κλάδος του εμπορίου, συνδυάζοντας την αναβάθμιση προσόντων με την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω παροχής εγγυημένης απασχόλησης. Η εγγυημένη απασχόληση θα επιτυγχάνεται με τη κάλυψη μέρους του μισθολογικού ή μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. «Επί της ουσίας οι επιχειρήσεις θα επιβραβεύονται για την αντοχή τους στην κρίση με 450 ευρώ για κάθε θέση εργασίας» τόνισε η κ. Αντωνοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός, σχολιάζοντας την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία που καταγράφεται στην επιχειρηματική κοινότητα για το 2016, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ, επισήμανε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία και τεκμηρίωση, χωρίς ιδεοληψίες, στις εκτιμήσεις των Κοινωνικών Εταίρων και των Ινστιτούτων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.