Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ταυτότητες: γλώσσα και λογοτεχνία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Κομοτηνή από 9 έως 11 Οκτωβρίου.

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ταυτότητες: γλώσσα και λογοτεχνία» διοργανώνει στην Κομοτηνή το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του, το οποίο θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου.

dimokriteio

Περισσότεροι από 150 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ερευνητές από το ευρύ φάσμα ειδικοτήτων των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, θα καταθέσουν τις απόψεις τους πάνω σε ζητήματα που αφορούν τις ταυτότητες στον λόγο και τη γλώσσα, στην τέχνη, τις εθνικές και φυλετικές ταυτότητες, τις έμφυλες ταυτότητες, τις κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές-διαπολιτισμικές ταυτότητες, επιστημονικές ταυτότητες και θεωρητικές προσεγγίσεις περί ταυτοτήτων. Αναμένεται να τεθεί και το θέμα των ταυτοτήτων σε συνοριακές γεωγραφικές περιοχές, όπως η Θράκη, και η ποικιλία των ταυτοτήτων ως πεδίο πολιτισμικής ώσμωσης.

Στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση κυρίως της συνεργασίας των επιστημόνων του κλάδου με τα επιμέρους αντικείμενα έρευνας και διδασκαλίας των ανθρωπιστικών σπουδών σε διεθνές επίπεδο, αλλά και η δυνατότητα να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και τη Θράκη γενικότερα.

Του συνεδρίου, θα προηγηθεί η προσυνεδριακή συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων του τμήματος, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου με το ίδιο αντικείμενο ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.