Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τρεις δυνατότητες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξετάσεις με το νέο σύστημα, με το παλιό ή συμμετοχή στο 10%.

Ρυθμίσεις για τους απόφοιτους περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Με τις εν λόγω ρυθμίσεις μπαίνει τέλος στην αγωνία πολλών αποφοίτων που είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους.
Δυνατότητα εξέτασης με το παλιό σύστημα

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι θεσπίζεται μεταβατική διάταξη για όσους αποφοίτους λυκείου σχολικού έτους 2014-15 και των προηγούμενων σχολικών ετών επιθυμούν να διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Η πολιτεία οφείλει να δώσει μια ευκαιρία στους αποφοίτους λυκείου που προετοιμάστηκαν να διαγωνισθούν για την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση με το καταργούμενο εξεταστικό σύστημα να επαναδιαγωνισθούν με το σύστημα για το οποίο προετοιμάστηκαν.

Η νομοθετική ρύθμιση που προτείνεται επιφυλάσσει για αυτούς ειδικό ποσοστό των θέσεων των Τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-16 πρακτική που είχε εφαρμοσθεί και σε προηγούμενες μεταρρυθμίσεις εξεταστικών συστημάτων εισαγωγής.

Το ποσοστό αυτό ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων των προηγούμενων ετών που θα διαγωνισθούν με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-15, ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το ποσοστό τους σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων του σχολικού έτους 2015-16.

Δυνατότητα συμμετοχής με το νέο σύστημα

Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα, αν βεβαίως το επιθυμούν, να συνδιαγωνισθούν με τους αποφοίτους του 2015-16. Σε αυτήν την περίπτωση δεν επιφυλάσσεται για αυτούς κάποιο ξεχωριστό ποσοστό θέσεων στα τμήματα της Τριτοβάθμιας.

10% για τους αποφοίτους δυο προηγούμενων σχολικών ετών

Επίσης παρατείνεται και για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 ρύθμιση που ίσχυε μέχρι σήμερα όσον αφορά τη διεκδίκηση θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με νέα υποβολή μηχανογραφικού των αποφοίτων των δυο προηγούμενων σχολικών ετών.

Οι απόφοιτοι θα μπορούν να επιλέξουν με ποιο σύστημα εξετάσεων θα διαγωνιστούν


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.