Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τα τελευταία σενάρια για τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξετάζεται κατάργηση των μηδενικών τελών που υπολογίζονται με βάση του ρύπους.
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αυξήσεις που θα γίνουν στα τέλη κυκλοφορίας, οι οποίες θα αφορούν τα καινούρια «πράσινα» ΙΧ και τα μεγάλου κυβισμού πολυτελή αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να ανέβουν στο Taxis και να πληρωθούν έως το τέλος του έτους. Να σημειωθεί ότι παραδοσιακά τα τέλη ανέβαιναν στο Taxis την 1η Νοεμβρίου και οι πολίτες είχαν μπροστά τους δύο μήνες για να κανονίσουν την πληρωμή τους. Βέβαια πλέον οι προθεσμίες για τις πληρωμές φόρων ανατρέπονται με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ. Η πρώτη δόση του φόρου πρέπει να πληρωθεί μέσα σε δέκα μέρες από την ημέρα που ανέβηκαν τα εκκαθαριστικά...

Στο μέτωπο των τελών κυκλοφορίας δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, ωστόσο ο στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα τα δημοσίου που πλέον βρίσκονται στο 1 δισ. ευρώ.

Έτσι εξετάζεται αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα καινούργια αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού καθώς και σε αυτά με μεγάλη εμπορική αξία. Επίσης εξετάζεται η κατάργηση των εξαιρέσεων σε πετρελαιοκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα.

Ειδικότερα τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπουν:

-Αύξηση 20% των τελών κυκλοφορίας καινούργιων Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού. Αυτό για να επιτευχθεί πρέπει να γίνει με παρέμβαση στα πράσινα τέλη που υπολογίζονται σύμφωνα με τους ρύπους.

-Μικρή μείωση περίπου 5% για τα μικρά παλαιά Ι.Χ.

-Διατήρηση των ίδιων τελών κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού.

-Επιβαρύνσεις στα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που έχουν ταξινομηθεί μετά την 1/11/2011. Εξετάζεται κατάργηση των μηδενικών τελών που υπολογίζονται με βάση του ρύπους.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε περίπου 50.000 ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας για το 2016, τα οποία θα ανέρχονται σε περίπου 30 - 50 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.