Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Αντιδράσεις για τα ανοικτά καταστήματα την Κυριακή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απεργία στο εμπόριο έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ανοικτά θα είναι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 τα εμπορικά καταστήματα, με ωράριο λειτουργίας, όπως προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, 11:00-18:00.

Η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συμπίπτει με την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προσκαλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου και να προσέλθει για τις αγορές του, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Δεν λείπουν ωστόσο οι αντιδράσεις, καθώς η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία-μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει στο εμπόριο, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015, «ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές» και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα, στην αρχή της οδού Ερμού.

------------

Κλειστά καταστήματα την Κυριακή προτείνουν οι έμποροι Χανίων

Το Εργατικό Κέντρο κήρυξε 24ωρη απεργία.

Να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους την Κυριακή 1η Νοεμβρίου κάλεσε σήμερα τους εμπόρους της πόλης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βουρλάκης επεσήμανε ότι «κατά πλειοψηφία, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου προτείνει στα μέλη του, τα καταστήματα να είναι κλειστά, καθώς το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών».

Μάλιστα, ο κ. Βουρλάκης ανακοίνωσε ότι την Κυριακή στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται, ότι υπέρ των κλειστών καταστημάτων τάσσεται και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, ενώ το Εργατικό Κέντρο της πόλης κήρυξε 24ωρη απεργία για τους εμποροϋπαλλήλους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.