Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας.

Την παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων προβλέπει άρθρο του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «παρατείνεται η θητεία των υπηρετούντων σχολικών συμβούλων, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων και την τοποθέτησή τους, άλλως έως την 31η Αυγούστου 2016

Ακολουθούν τα όσα αναφέρονται στο σχετικό άρθρο:
Θέματα στελεχών εκπαίδευσης

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 28 του ν.4327/2015 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Παρατείνεται η θητεία των υπηρετούντων σχολικών συμβούλων, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων και την τοποθέτησή τους, άλλως έως την 31η Αυγούστου 2016».

Σχολικοί σύμβουλοι και λοιπά στελέχη εκπαίδευσης, οι οποίοι τοποθετούνται σε θέσεις Προϊσταμένων Τμημάτων ή Διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας ή σε θέσεις Προϊσταμένων των Τμημάτων Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αναπληρώνονται από τον επόμενο στη σειρά κατάταξης στον οικείο πίνακα και ελλείψει αυτού σύμφωνα με τις διατάξεις περί αναπλήρωσης και επανέρχονται στις θέσεις τους ως στελέχη εκπαίδευσης αν για οποιονδήποτε λόγο παύσουν να ασκούν τα καθήκοντά της θέσης στην οποία έχουν τοποθετηθεί.

Τα ανωτέρω στελέχη μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των αποδοχών της θέσης στελέχους της εκπαίδευσης και αυτών της θέσης στην οποία τοποθετούνται. Οι αναπληρωτές δεν διαγράφονται από τους οικείους πίνακες και διατηρούν το δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις για την κάλυψη κενούμενων θέσεων στελεχών της εκπαίδευσης.

Οι παράγραφοι 14, 15 και 16 του άρθρου 26 του ν.3879/2010, όπως ισχύουν καταργούνται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.