Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης: Σε τσιγάρα-μαϊμού βρέθηκαν μέχρι και συστατικά… οστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Θα ενταθούν οι έλεγχοι στην εισαγωγή και στη διακίνηση των λαθραίων».

Για όλο το φάσμα της φοροδιαφυγής μίλησε διεξοδικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. «Υπάρχει μια αντίληψη ότι, επειδή δεν γίνονταν έλεγχοι και επειδή κάποιοι δεν πλήρωναν τους φόρους τους, δεν θα πληρώνουμε (…). Υπάρχει η αντίληψη πως "μέχρι να γίνει σοσιαλισμός δεν πληρώνουμε τίποτε, ούτε φόρους, ούτε κοινωνικές εισφορές" (…). Υπάρχει η λογική του "έχω φορολογική ασυλία επειδή είμαι σε ένα πανηγύρι στο Αμύνταιο". Κι η λογική "μέχρι να πιάσετε τους μεγάλους δεν πληρώνουμε εμείς". Σε αυτές τις λογικές μπορεί να πρέπει να μπει τέλος», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Ως προς τα λαθραία, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ένταση των ελέγχων τόσο στην εισαγωγή, όσο και στη διακίνηση. Έθεσε δε σαφή προτεραιότητα: «Όχι πρώτα τον μικρό που στήνει τις τάβλες. Αν αρχίσεις από εκεί, το έχασες το παιχνίδι. Από τα κοντέινερ θα αρχίσουμε».

Ως προς τα τσιγάρα, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι υπάρχουν δυο «πληγές». Η πρώτη είναι τα τσιγάρα που προέρχονται από κανονικές εταιρείες και τα οποία όμως διακινούνται λαθραία. Η δεύτερη είναι τα λεγόμενα «τσιγάρα μαϊμού», κατασκευασμένα «σε περίεργες χώρες, με περίεργους τρόπους, χωρίς να τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες». Για τη δεύτερη κατηγορία τόνισε ότι έχουν ανιχνευθεί ακόμη και συστατικά οστών σε αυτά τα τσιγάρα, τα οποία φυσικά είναι πολλαπλώς επικίνδυνα για την υγεία όσων τα καταναλώνουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.