Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Με 8 άντρες αγωνίζεται η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα πρωτοφανές σκάνδαλο.

Η Ένωση ποδοσφαίρου του Ιράν κατηγορείται για «ανηθικότητα», όταν δημοσιεύματα ρίχνουν ανάθεμα για το γεγονός ότι 8 μέλη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, είναι άντρες!

«Οχτώ παίκτες συμμετέχουν στην γυναικεία ομάδα του Ιράν, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου», ανέφερε ο Mojtabi Sharifi, αξιωματούχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με μια τοπική ιστοσελίδα ειδήσεων.

Τα στελέχη της Ένωσης, διέταξαν να υποβληθούν σε έλεγχο φύλου όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph. Η γυναικεία ομάδα, φοράει χιτζάμπ, μακρυμάνικες φανέλες και μακριές φόρμες.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα έχει εμπλακεί σε παρόμοιο σκάνδαλο. Οι πρώτες φήμες είχαν ξεσπάσει στις αρχές του 2010 με το υπουργείο Αθλητισμού της ασιατικής χώρας να υποβάλλει σε έλεγχο φύλου όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών, το περασμένο έτος, κάτω από καταγγελίες ότι τέσσερα εξ' αυτών είτε ήταν άνδρες είτε δεν είχαν ολοκληρώσει την εγχείρηση αλλαγής φύλου, η οποία είναι νόμιμη στο Ιράν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.