Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Επένδυση 100 εκατ. δολαρίων για έρευνες στον εγκέφαλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρία Πανεπιστήμια και ένα αμερικάνικο ίδρυμα θέλουν να εντοπίσουν τα αίτια ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ.

Το αμερικανικό ίδρυμα Κάβλι και τρία πανεπιστήμια των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επενδύσουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για έρευνες στον εγκέφαλο προκειμένου να λύσουν τα μυστήριά του και να εντοπίσουν τα αίτια ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των πόρων θα δοθεί για να δημιουργηθούν τρία νέα ινστιτούτα Κάβλι στα πανεπιστήμια Τζονς Χόπκινς και Ροκφέλερ και στο πανεπιστημία της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.

«Υπερβαίνοντας τα παραδοσιακά όρια της έρευνας στον τομέα αυτό, τα νέα ινστιτούτα νευροεπιστημών θα είναι σε θέση να κάνουν νέες προόδους» εκτίμησε ο Ρόκελ Χάνκιν, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος.

Τα τρία ινστιτούτα θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα. Θα ενταχθούν στο διεθνές δίκτυο των 20 ινστιτούτων Κάβλι που ασχολούνται με τη νευροεπιστήμη, την αστροφυσική, τη θεωρητική φυσική και τη νανοτεχνολογία.

Τα χρήματα θα επενδυθούν στις έρευνες που διεξάγονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Brain» για την έρευνα του εγκεφάλου που εγκαινίασε το 2013 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. «Ελπίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία θα ενθαρρύνει και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα και πανεπιστήμια να στηρίξουν αυτή τη σημαντική έρευνα για τον εγκέφαλο» είπε ο Τζον Χόλντρεν, ο επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.