Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Δραστική περικοπή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών - Στις 12.400 οι προσλήψεις των αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκτός σχολικών αιθουσών 4.000 εκπαιδευτικοί.

Σε 4.000 ανέρχονται οι εκπαιδευτικοί εκτός σχολικών αιθουσών με τις 2.500 εξ αυτών να είναι εκτός των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Παιδείας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. «Είναι ένα σύνολο ανθρώπων που θα πρέπει να συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε να επιστρέψουν στις τάξεις ή αλλιώς να παραμείνουν σε διοικητικά καθήκοντα» ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι αν δεν επιστρέψουν θα πρέπει να αλλάξουν καθήκοντα και να γίνουν διοικητικοί υπάλληλοι.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι από τις 30 Μαΐου και μετά θα υπάρξει δραστική περικοπή των εκπαιδευτικών που είναι εκτός σχολικής αιθούσης. Αν κάποιοι εκπαιδευτικοί ασχολούνται με διοικητικά καθήκοντα θα μπορούν να πάρουν μετάταξη.

Μέχρι την Παρασκευή 14.000 προσλήψεις

Για το θέμα της κάλυψης των κενών ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι υλοποιείται ένα πρόγραμμα πολυπληθών προσλήψεων αναπληρωτών. Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι την Παρασκευή οι προσλήψεις θα φθάσουν τις 14.000.

12.400 οι έως τώρα προσλήψεις. Απαιτούνται άλλες 1.600 για να φθάσουμε τις 14.000

Όπως έχουμε γράψει έως και σήμερα έχουν γίνει 12.400 προσλήψεις που μαζί με τις προσλήψεις των Πειραματικών ανέρχονται σε 12.422. Θα πρέπει λοιπόν μέχρι την Παρασκευή να γίνουν 1.600 προσλήψεις. Η πληροφορία που υπάρχει έως τώρα είναι ότι αύριο θα πραγματοποιηθούν 300 προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη στη Β/θμια, όπως άλλωστε έχει γράψει και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής.

Ειδική Αγωγή

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην Ειδική Αγωγή, λέγοντας ότι θα έχουμε έναν ειδικό νόμο για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στην Ειδική Εκπαίδευση. Επίσης ο υπουργός σημείωσε ότι φέτος έχουμε 1.000 προσλήψεις περισσότερες για αναπληρωτές στην Ειδική Εκπαίδευση σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος.

ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Ο υπουργός Παιδείας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόπου εναλλακτικοί και μπορούν να βρεθούν τρόποι ώστε να ικανοποιήσουν τα ισοδύναμα. Για την εγκύκλιο εφαρμογής του ΦΠΑ στην εκπαίδευση υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο αύριο- μεθαύριο να εκδοθεί εγκύκλιος όχι για την εφαρμογή άλλα να εκδοθεί μια πράξη για τη μη εφαρμογή.

Φοιτητές

Για τις μετεγγραφές δήλωσε ο υπουργός ότι είμαστε στην τελική φάση «μέσα στο μήνα θα πραγματοποιηθούν» και ότι θα γίνουν με βάση τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην καθιέρωση φοιτητικής κάρτας με την οποία θα γίνει αποτελεσματικότερη η χρήση υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας (εστίαση, φοιτητικό επίδομα κ.α.). Με αυτή θα δοθεί η δυνατότητα να πληρώνει το κράτος υπηρεσίες που πραγματοποιούνται.

Θέρμανση στα σχολεία

Μόλις τελειώσουν το προαπαιτούμενα και έρθουν τα δυο δις. Ο υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

-------------

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου.

Τις 12.400 έφθασαν οι προσλήψεις των αναπληρωτών και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι περισσότερες αφορούν την Α/θμια εκπαίδευση και ακολουθούν ειδικότητες της πρωτοβάθμιας για την Ειδική Αγωγή και η Β/θμια Γενική Εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας με βάση πληροφορίες του newsbeast.gr αλλά όπως προκύπτει και από τα αριθμητικά δεδομένα διαθέτει περίπου 2800-2900 πιστώσεις μέσω του ΕΣΠΑ για προσλήψεις κυρίως στην Ειδική Εκπαίδευση και την πρωτοβάθμια και 1.023 πιστώσεις για προσλήψεις στην ενισχυτική διδασκαλία για τη Β/θμια.

Υπάρχει επίσης υπόλοιπο πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Α/θμια και Β/θμια το οποίο είναι μικρό, καθώς για τη Β/θμια εκτιμάται σε 300 δεκάμηνες πιστώσεις και αναμένεται να αξιοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου με τα έως τώρα δεδομένα.

Αναγκαία κρίνεται η εξασφάλιση και νέων πιστώσεων. Ο υπουργός Παιδείας στη συνάντησή του με τα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ανέφερε ότι τα κονδύλια κάλυψης των 2000 επιπλέον θέσεων, προέρχονται από την αναδιάταξη του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.




 
Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.