Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Στρατιωτίνες σε… μητρική αποστολή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκστρατεία για την προώθηση του θηλασμού στο στρατό - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία με ομάδα γυναικών στρατιωτών που θηλάζουν τα παιδιά τους ντυμένες με τις στρατιωτικές τις στολές τους, στο πλαίσιο εκστρατείας για την «κανονικοποίηση» του μητρικού θηλασμού στο στρατό.

Η φωτογραφία ήταν ιδέα της Tara Ruby, που υπηρέτησε στην αεροπορία από το 1997 έως το 2001, τότε που για να θηλάσει μια γυναίκα στο στρατό ή να αντλήσει γάλα με θήλαστρο σήμαινε να βρει ένα άδειο γραφείο ή ένα μπάνιο.

Έτσι, όταν η Ruby- που σήμερα ασχολείται με τη φωτογραφία- έμαθε πως το Fort Bliss στο El Paso του Texas θα λειτουργούσε αίθουσα θηλασμού, ήθελε με κάποιο τρόπο να συνεισφέρει.

Προσφέρθηκε να φωτογραφίσει δωρεάν μητέρες στρατιωτίνες να θηλάζουν τα παιδιά τους, αναζητώντας έναν τρόπο να δείξει την υποστήριξή της στην κίνηση αυτή.

«Το να βλέπουν μια εικόνα σαν κι αυτή βοηθά τις μητέρες να καταλάβουν πως μπορούν να είναι στρατιώτες ενεργοί και ταυτόχρονα να παρέχουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους», είπε στο CNN.

Δέκα στρατιωτίνες εν ενεργεία εμφανίστηκαν για τη φωτογράφιση και ο ταυτόχρονος θηλασμός τους έχει περισσότερα από 7000 share από τη στιγμή που η Ruby ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook.

«Σήμερα πιστεύω πως γράψαμε ιστορία. Το να θηλάζουν τα παιδιά τους δεν τις κάνει λιγότερο στρατιώτες, πιστεύω τις κάνει καλύτερες», τονίζει.

Αρχικά η φωτογραφία κατέβηκε από το ίδιο το Facebook που δεν επιτρέπει φωτογραφίες γυμνού στήθους. Κι έτσι η Ruby την πόσταρε ξανά.

Τα σχόλια ποικίλουν, από άλλες μητέρες στρατιωτίνες που επαινούν την προσπάθεια μέχρι κάποιους που αμφισβητούν εάν η φωτογραφία παραβιάζει τους κανόνες στρατιωτικής συμπεριφοράς.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.