Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Θρυλικές μπάντες με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σεξ, ναρκωτικά και Rock 'n' Roll στον αέρα.

«Αν βρίσκεσαι στα κορυφαία κλιμάκια της δισκογραφικής μπίζνας, πρέπει να έχεις το Starship», είχε δηλώσει ο μουσικός φωτογράφος, Neal Preston στους New York Times το 2003, ο οποίος είχε κάρτα επιβίβασης ίσως για το πιο θρυλικό ιδιωτικό αεροπλάνο που έχει υπάρξει ποτέ στο χώρο της μουσικής.

Καλωσήρθατε στο Starship των Led Zepplin! Για το διάστημα 1973-1975, η μπάντα είχε «επιστρατεύσει» ένα Boeing 720B των United Airlines προκειμένου να μεταφέρει τα μέλη με ασφάλεια, από συναυλία σε συναυλία κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους. Για 2.500 δολάρια την ημέρα, το αεροσκάφος είχε διακοσμηθεί κατάλληλα, ώστε να μεταφέρει μια από τις μεγαλύτερες μπάντες του κόσμου. Ο ιδιοκτήτης του αεροπλάνου, Ward Sylvester, λέγεται ότι ξόδεψε περί τα 200.000 δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ένα επιβατηγό αεροσκάφος, σε μια αμαρτωλή ροκ φωλιά.



«Έγραφαν το όνομά τους στην άτρακτο, σνίφαραν κοκαΐνη με εκατοδόλαρα και είχαν μετατρέψει τις σουίτες τους σε δωμάτια μοτέλ», έγραψε ο Steve Kurutz το 2003 σε άρθρο του στους NY Times. «Ο Jimmy Page, χρησιμοποιούσε το Starship σαν προσωπικό του καταφύγιο – αποσυρόταν στην κυρίως κρεβατοκάμαρα (με το στρώμα νερού, τις ψεύτικες γούνες και το ντουζ)-, για να βυθιστεί στην ηρωίνη και να κρύψει την έφηβη αγαπημένη του, Lori Maddox». Στο αερολάνο, υπήρχαν δυο αεροσυνοδοί, η Susie, μια πανέμορφη 18χρονη και η ξανθιά Bianca, ετών 22...



























Rolling Stones

Για την περιοδεία τους το 1972, οι Rolling Stones είχαν ναυλώσει ένα μικρότερο αεροσκάφος, με τα διάσημα χείλη του Mick Jagger να κοσμούν την άτρακτο του.

«Για τους Stones, αυτό ήταν ένα επιπλέον μπόνους: όταν το γκρουπ ναύλωσε το αεροσκάφος για την περιοδεία τους το 1975, έλυσαν ένα μεγάλο πρόβλημα αναφορικά με την... βραδύτητα του Keith Richards. Ο κιθαρίστας βρισκόταν συχνά σε κωματώδη κατάσταση (προφανώς από τις ουσίες), τον οποίο ‘πετούσαν΄ πάνω στο αεροσκάφος…», σημείωσε ο Steve Kurutz, τους NY Times.



Ο Elton John

Για τις ανάγκες της περιοδείας του, «Rock of the Westies», ο Elton John έβαψε το αεροσκάφος του με ρίγες και αστέρια.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.