Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αγωνιούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για την Α’ φάση αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένονται περίπου 2.400 προσλήψεις.

Με αγωνία περιμένουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί την Α' φάση των προσλήψεων. Όπως έχει γίνει γνωστό από αιρετούς στο ΚΥΣΠΕ αναμένονται 1.400 προσλήψεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Από τις 1.400 προσλήψεις το μεγαλύτερο μέρος θα αφορά τους δασκάλους ενώ για τους νηπιαγωγούς οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 200-250 προσλήψεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι προσλήψεις πιθανόν να γίνουν αύριο.

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ οι προσλήψεις των νηπιαγωγών, που προβλέπονται μέσα στο Σεπτέμβριο, ανέρχονται σε 660 ενώ για τους δασκάλους σε 371, για τα προγράμματα των Ολοήμερων σχολείων. Για τη Β/θμια υπάρχει πιθανότητα οι προσλήψεις να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα

Για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τις 4000 δεκάμηνες πιστώσεις υπάρχει τελικά εκκρεμότητα στο θέμα των υπογραφών από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Οικονομίας. Έχει δοθεί το «πράσινο φως» από Γενικό Λογιστήριο του κράτους, καθώς τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, αλλά απαιτούνται και οι υπόλοιπες υπογραφές. Ελπίζουμε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πιέσει ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να αξιοποιηθούν άμεσα οι πιστώσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.