Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί Ειδικής Αγωγής: Καμία αναδρομική ισχύ και για κανένα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ούτε να υπάρξει μεταβατική περίοδος για κανένα εκπαιδευτικό.

Καμιά αναδρομική ισχύει και για κανέναν να μην έχει η Υ.Α ούτε να υπάρξει μεταβατική περίοδος για κανένα εκπαιδευτικό. Αυτή είναι η θέση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής η οποία παρουσιάζεται μέσα από ανακοίνωσή της η οποία συνεχίζει με τα ακόλουθα:

Γίνεται προσπάθεια τις τελευταίες μέρες να «μαζευτεί» η εισήγηση της νεοσυσταθείσας επιτροπής του ΙΕΠ για τον ορισμό κριτηρίων για την χορήγηση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) που έγινε ΥΑ.

Αυτό το μάζεμα ίσως να κρύβει την παγίδα του «διαίρει». Η πρώτη διαίρεση έγινε με τι περίφημες λίστες. Η επιστημονικότητα περιορίστηκε στην ονοματολογία και στην ερμηνευτική τίτλων σπουδών! Διαβάζουμε δηλώσεις πως δεν θα υπάρχει αναδρομική ισχύς για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στους πίνακες με το προσόν του μεταπτυχιακού-διδακτορικού τους τίτλου. Αυτό αφήνει εκτός όμως όσους ήδη φοιτούν και όσους αποφοίτησαν το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Συμφωνούμε πως πρέπει να μπει τάξη στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Και αυτή η τάξη να ξεκινάει από πάνω προς τα κάτω. Άλλωστε είμαστε αυτοί που εισηγηθήκαμε την εναρμόνιση με τη γενική εκπαίδευση (ν.4186/2013 άρθρο 28 παρ. 2α) και όπου χρειάζεται διαφοροποίηση να γίνει με σαφή Υ.Α. και ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης Ε.Α.Ε. του Υπουργείου.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που εκπόνησαν ή εκπονούν ένα πρόγραμμα σπουδών έλαβαν υπ’ όψιν τα ως τώρα ισχύοντα! Γνώριζαν πως τα προγράμματα σπουδών που εκπονούν είναι ισότιμα και συναφή. Τηρούσαν τα κριτήρια που είχα τεθεί «από πάνω». Κανένας μα κανένας εκπαιδευτικός που ήθελε να ενταχθεί στους πίνακες Ειδικής Αγωγής δεν επέλεξε ένα πρόγραμμα σπουδών που δεν ήταν ως τη στιγμή που ξεκίνησε τις σπουδές του «μη συναφές». Ούτε φυσικά επέλεξε το πρόγραμμα σπουδών του γιατί είχε όμορφο όνομα! Οι όροι και τα κριτήρια τέθησαν «από πάνω». Αν επικράτησε αταξία σίγουρα δεν την έφερε αυτός που τηρούσε τα «από πάνω» καθορισμένα!

(Όταν ένας νόμος χωλαίνει και κάποιος αυτό τον νόμο τον τηρεί παρανομεί; Ας τιμωρήσουμε τους νόμιμους και όχι αυτούς που έφεραν αυτούς τους νόμους!)

Καμία αναδρομική ισχύς και για κανένα, και από εδώ και πέρα ας τεθούν κριτήρια που να βασίζονται στην επιστημονικότητα που ακούμε πολύ τις τελευταίες ημέρες και όχι στα βαφτίσια τίτλων που ως περιεχόμενο ουδείς εξετάζει.

Άμεση λύση για να κοιμηθούν και οι υπόλοιπες 2.000 οικογένειες που έχασαν τον ύπνο τους τον τελευταίο μήνα ενώ κάποιοι διακοπεύουν! Τα χρήματα των διακοπών τους τα κατανάλωσαν στην ελπίδα για να έχουν τα παιδιά τους ή οι ίδιοι μια θέση των 850 ευρώ για 8 μήνες το χρόνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.