Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ελεύθεροι μετά από κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δύο εκπαιδευτικοί επέμεναν στην αθωότητά τους.

Ανώτερο δικαστήριο της Ινδονησίας ακύρωσε την καταδίκη σε κάθειρξη 10 ετών που είχε επιβληθεί σε δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού, έναν Καναδό και έναν Ινδονήσιο, ενός διεθνούς σχολείου της Τζακάρτας, οι οποίοι κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, δήλωσαν σήμερα οι συνήγοροι τους.

Ο Καναδός Νιλ Μπάντλμαν και ο Ινδονήσιος Φέρντιναντ Τζιόνγκ είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί από πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Απρίλιο για σεξουαλική κακοποίηση τριών παιδιών στο Διαπολιτιστικό Σχολείο της Τζακάρτα (JIS), ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτούν τα παιδιά ξένων που ζουν στην ινδονησιακή πρωτεύουσα, όπως και πλούσιων Ινδονήσιων.

Οι δύο εκπαιδευτικοί επέμεναν στην αθωότητά τους από τότε που ξέσπασε η αμφιλεγόμενη αυτή υπόθεση και είχαν την υποστήριξη του σχολείου τους όπως και των γονιών μαθητών.

Οι δύο καταδικασθέντες είχαν προσφύγει στο ανώτερο δικαστήριο, το οποίο ακύρωσε την απόφαση που είχε λάβει πρωτοβάθμιο δικαστήριο, σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ένας από τους συνηγόρους τους, ο Χότμαν Χουτάπια. «Βάσει της απόφασης αυτής θα αφεθούν ελεύθεροι οι πελάτες μου. Δεν υπάρχουν αποδείξεις» για την ενοχή τους, σημείωσε.

Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται μερικές μόνον ημέρες μετά την απόρριψη από άλλο δικαστήριο του αιτήματος της μητέρας ενός παιδιού που υπήρχαν υποψίες ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης για την εκδίκαση αποζημίωσης για ηθική βλάβη ύψους περίπου 112 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση αυτή ξέσπασε τον Απρίλιο του 2014, όταν το προσωπικό καθαρισμού του σχολείου είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό ενός αγοριού 6 ετών και στην συνέχεια είχε προκληθεί μια χιονοστιβάδα κατηγοριών με άλλους γονείς να καταγγέλλουν την σεξουαλική κακοποίηση των δικών τους παιδιών.

Ωστόσο σύμφωνα με αυτούς που υποστήριξαν τους Μπάντλμαν και Τζιόνγκ, οι δύο άνδρες αποτέλεσαν στόχο της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος που είναι γνωστό ότι μαστίζονται από διαφθορά στην Ινδονησία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.