Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ζητείται στέγη για τον Σταθμό Μέριμνας Ζώων στην Πάτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδράσεις για τη λειτουργία του κοντά στη φοιτητική εστία
.

Η νόμιμη λειτουργία του Σταθμού Μέριμνας Ζώων, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και τους υπευθύνους του Σταθμού.

Κατά την συνάντηση, εξετάστηκε το ζήτημα που έχει προκύψει κατόπιν συγκεκριμένων καταγγελιών, που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναφορικά με την νομιμότητα της λειτουργίας της δομής, και πιο συγκεκριμένα η απόσταση του Σταθμού Μέριμνας Ζώων από την φοιτητική εστία, και δομές που ανήκουν κατά κυριότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, αποφασίστηκε η αναμονή για κατάθεση προτάσεων εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών, για την εύρυθμη λειτουργία των δομών του, προκειμένου να είναι σύννομες.

Ο αντιπεριφερειάρχης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσης, προκειμένου τα αδέσποτα ζώα να δικαιούνται και να απολαμβάνουν το σεβασμό και τη φροντίδα όλων μας. Απαιτούνται δομές που θα προστατεύουν τα αδέσποτα, αλλά και την δημόσια υγεία των πολιτών».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που προβλέπονται από την νομοθεσία, με κοινό στόχο τη διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων και την αρμονική συμβίωση μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Τόνισε δε, πως στην περιοχή δεν λειτουργεί άλλη αντίστοιχη δομή φροντίδας αδέσποτων ζώων και αν παύσει η λειτουργία της θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

Η πρύτανης αναγνώρισε το σημαντικό έργο που συντελείται από το Σταθμό Μέριμνας Ζώων στο χώρο του Πανεπιστημίου, παράλληλα με την σχετική αδυναμία μετατόπισής του σε άλλη θέση, δεδομένου των οικονομικών δυσχερειών του Ιδρύματος.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος λειτουργίας του Σταθμού, Γιώργος Κοκκινάκης, εξέφρασε την ανάγκη εύρεσης λύσης, για την συνέχιση λειτουργίας της δομής, που υφίσταται εδώ και πολλά συναπτά έτη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.